You are here

Test og forebyggelse af smittespredning

Hvis du får symptomer eller er i risiko for at være blevet smittet, er det vigtigt, at du går i selvisolation og sørger for at blive testet.

Hvis du får symptomer, som giver mistanke om COVID-19, er testet positiv eller hvis du er nær kontakt, skal du gøre følgende:

  • Gå i selvisolation
  • Være særligt opmærksom på hygiejne og rengøring
  • Sørge for at blive testet

Læs mere på Sundhedsstyrelsens hjemmeside

Selvisolation

Hvis du er smittet med coronavirus eller er i risiko for at være smittet, skal du gå i selvisolation. Det betyder også, at du skal holde afstand til de personer, du bor sammen med.

Læs mere om selvisolation på Sundhedsstyrelsens hjemmeside

Har du ikke mulighed for at gå i selvisolation, kan Roskilde Kommune hjælpe.

Få hjælp til selvisolation af Roskilde Kommune

Hvor kan jeg blive testet?

Find teststeder i Region Sjælland

Tiltag for at hindre smittespredning

Kommunen er løbende i kontakt med Styrelsen for Patientsikkerhed, som hele tiden vurderer, om der er grundlag for øgede restriktioner og nye retningslinjer. Vi følger selvfølgelig de anvisninger, vi får derfra.

Vi er særligt opmærksomme på smitteopsporing i forhold til skoler og dagtilbud. Læs mere om, hvordan vi passer på børnene

På plejecentre og bosteder er der nu igen indført restriktioner ift. besøg. Læs mere om, hvordan vi passer på de ældre og svage

Vi har i lighed med andre steder i samfundet et påbud om mundbind alle de steder, hvor man kan gå direkte ind fra gaden.

Læs mere om krav om mundbind i Roskilde Kommune.

Læs mere om vaccination mod COVID-19 i Roskilde Kommune.
 

Senest opdateret

11.01.2021