Gravearbejde i Vindinge medfører omlægning af trafikken centralt i byen

Nyhed

26.07.24

Ensretning og omkørsel vil i de kommende måneder præge trafikken i Vindinge.

Fjernvarmearbejdet i Vindinge skrider fremad. Det vil borgerne i området komme til at mærke i den kommende tid. For man er nu nået dertil, hvor hovedledningen skal nedgraves centralt i byen langs med kirken mellem Kærvej og Tingvej.

Det kommer i en periode til at betyde periodiske lukninger af vejstykket og omkørsel.

”Vi er nødt til at spærre for kørsel i begge retninger på Ved Kirken i dagtimerne gennem de ti uger, arbejdet forventes at tage. De eksisterende øvrige ledninger i vejen er placeret på en måde, så vi ikke har plads til at holde et spor åbent, mens vi graver. Det skyldes både sikkerhedsafstande til eksisterende ledninger og sikkerhedshensynet til vores folk”, skriver FORS på sin hjemmeside.

Konkret kommer det til at betyde følgende i perioden 5. august til 14. oktober 2024:

Mandag–torsdag kl. 7-17: Ved Kirken vil være helt spærret for kørsel på strækningen fra Tingvej til lige før Kærvej.

Uden for afspærringstiden vil Ved Kirken være ensrettet i retning fra Tingvej mod Kærvej. Der vil være omkørsel via Lillevangsvej (se kort).

Der vil samtidig være mindre vejarbejder flere steder i Vindinge. Her er et overblik over det øvrige i gangværende vejarbejde

  1. På Tingvej er der midlertidig lysregulering ved Tingvej 23, Ved Kirken 2 og Ved Kirken 3 frem til 31. august.
  2. Stålmosevænget: Gravetilladelse gælder frem til den 1. august
  3. Havremarken: FORS afventer afslutning på smedearbejdet. Gravetilladelsen er derfor forlænget frem til 1. august.
  4. Toftemarken: FORS afventer anden ledningsejer til en ledningsomlægning. Gravetilladelsen gælder frem til den 15. august.
  5. Kærvej/ Mejeristræde, etape 2: Gravetilladelsen gælder frem til den 22. august.
  6. Østre Vindingevej: De sidste stikledninger bliver færdiggjort, når FORS er færdig med arbejdet på Stærkendevej.
  7. Stærkendevej: Der er prioriteret kørsel på de ca. 40 meter fra Ved Kirken og frem til Stærkendevej 1, og FORS opfordrer til at køre forsigtigt på grund af det begrænsede udsyn. FORS afventer anden ledningsejer til en ledningsomlægning. Gravetilladelsen på Stærkendevej gælder frem til den 8. august.
  8. Bygmarken: I slutningen af uge 31 forventer FORS at gå i gang med at grave stik på de private matrikler. Gravetilladelsen gælder til 15. august. Arbejdet vil ikke påvirke trafikken. Hovedledningen vil blive gravet ned efterfølgende.
  9. Merringgårdsvej: I slutningen af uge 31 forventer FORS at gå i gang med at grave stik på de private matrikler. Gravetilladelsen gælder til 15. august. Arbejdet vil ikke påvirke trafikken. Hovedledningen vil blive gravet ned efterfølgende.
  10. Hjortlund: På Hjortlund mellem Kærvej og Havremarken skal FORS til at grave hovedledningen ned. Gravetilladelsen gælder fra 31. juli til 27. september.