Jernbanegade lukkes i to uger for biltrafik

Nyhed

19.07.24

En nødvendig udskiftning af vejbelægningen i Jernbanegade medfører, at gaden bliver periodisk lukket for bilkørsel i uge 31 og 32 i 2024.

Asfalten skal udskiftes på hele Jernbanegade fra krydset ved Ringstedgade op til Roskilde Station.

NOTE: English version for tourists at the bottom of the page

Det kommer til at betyde en række ulemper for borgerne og for trafikken på den centrale vej, da lukningen medfører omlægning af busruter, ligesom der ikke kan køre biler på vejen i de lukkede perioder.

Periodisk lukning i to uger

  • Fra søndag den 28. juli til og med fredag den 2. august vil Jernbanegade være helt spærret i tidsrummet fra klokken 18 til klokken 24. I denne periode fjernes det nuværende, slidte asfaltlag.
  • Fra søndag den 4. august og til og med fredag den 9. august vil vejen være spærret i tidsrummet fra kl. 18 til og med klokken 6 om morgenen. I den periode lægges der ny asfalt på vejen.

I de perioder, hvor Jernbanegade ikke er lukket, vil vejen kunne benyttes af alle kørende, men det skal ske med forsigtighed, da der vil være materiel og maskiner placeret i området i hele perioden.

Nødvendig udskiftning af asfalt

Vejarbejdet forhindrer ikke gående og cyklister i at bruge Jernbanegade, da hverken fortov eller cykelstier er en del af arbejdet med at udskifte asfalten.

Det er naturligvis aldrig hensigtsmæssigt at lukke for trafik på en vej. Slet ikke en central vej som Jernbanegade. Og beboerne i området vil også komme til at bemærke arbejdet.

Men det er nødvendigt at skifte asfalten, og man har valgt arbejdstidspunkter ud fra en afvejning af, hvor meget man skal forstyrre trafikken, og hvor meget man skal larme om natten.

Det er ikke kommunens ønskescenarie, at arbejdet skal foregå om aftenen og natten. Det giver larm for naboerne, asfaltarbejderne skal bytte om på nat og dag, og det er dyrere. Men det er nødvendigt, da trafikken til og fra det centrale område er langt større fra kl. 6 til kl. 18, end den er fra kl. 18 til kl. 6.

Og ved desuden at lægge arbejdet i en periode med ferie håber man, at generne samlet set bliver så afgrænsede som muligt.

Omlægning af mange busruter

Man undlader at udføre det mest støjende arbejde om natten, og så er det værd at huske på, at asfaltarbejdet ikke foregår i hele gaden hele tiden. Det flytter sig fra område til område.

Bemærk, at alle busser, der benytter Jernbanegade og Stationscentret, vil få omlagt deres ruter i forbindelse med asfaltarbejdet, så det vil være en god idé at tjekke rejseplanen.dk, hvis man skal med bussen i perioden.

English version for tourists:

New asphalt will be laid on the central street, Jernbanegade in Roskilde. Therefore, the street will be periodically closed to car traffic during weeks 31 and 32. The work will mainly take place in the evenings and at night.

  • From Sunday, July 28 to Friday, August 2, Jernbanegade will be completely closed from 6 PM to midnight. During this period, the current worn asphalt layer will be removed.
  • From Sunday, August 4 to Friday, August 9, the road will be closed from 6 PM to 6 AM. During this period, new asphalt will be laid on the road.

When Jernbanegade is not closed, the road will be accessible to all vehicles. The roadwork will not prevent pedestrians and cyclists from using Jernbanegade.

Please note that all buses using Jernbanegade and the Station Center will have their routes changed during the asphalt work. It is a good idea to check rejseplanen.dk and/or dinoffentligetransport.dk if you need to take the bus during these weeks.