Mindeord for viceborgmester Poul Andersen

Nyhed

05.11.21

Viceborgmester i Roskilde Kommune Poul Andersen er sovet stille ind, omgivet af sine nærmeste.

Af borgmester for Roskilde Kommune, Tomas Breddam

Poul Andersen var i mange år medlem af byrådet for Socialdemokratiet og 1.viceborgmester. Han blev valgt ind i byrådet i den gamle Gundsø Kommune ved kommunalvalget i 1989 og forsatte sit arbejde efter kommunesammenlægningen i Roskilde Kommune.

Poul Andersen var først og fremmest et utrolig dejligt menneske, en utrolig dygtig kommunalpolitiker og en lokal ildsjæl. Han var ikke bange for at gå forrest i kampen for Roskilde og særlig én historie illustrerer det så fint:

Poul var dybt engageret i Røde Kors Gundsø, hvor han var formand. Efter stormen Bodil, der virkelig gik hårdt ud over Jyllinge Nordmark, kunne Poul se behov for, at nogle tog hånd om alle de berørte, mens beredskabet og politiet arbejdede. Så han var initiativtager til et unikt samarbejde mellem beredskab, politi, kommune, spontant frivillige og den lokale Røde Kors afdeling. Dette samarbejde udstak rammen for de opgaver de frivillige kunne påtage sig.

Poul har på den måde ikke alene gjort en stor forskel for Jyllinge Nordmark, men for både Roskilde og resten af landet. I 2017 blev samarbejdet til en beredskabsplan for den lokale Røde Kors afdeling, så det frivillige beredskab kunne stå klar ved nye storme eller andre hændelser. Og nu bliver denne plan kopieret og spreder sig til andre dele af Danmark. Det var Poul med rette stolt over.

Udover at han var viceborgmester, var Poul en politisk håndværker. Jeg ved at vi er mange, som har sat stor pris på Pouls evne til at få ting til at ske og hans store hjælpsomhed i alle livets sammenhænge.

Æret være Pouls minde.

Roskilde Rådhus flager på halv på søndag, hvor der afholdes mindehøjtidelighed for Poul Andersen.