Vaccination mod COVID-19

Sundhedsmyndighederne opfordrer til at blive vaccineret mod COVID-19 som led i at forebygge smittespredning. Vaccinationerne er frivillige og følger Sundhedsstyrelsens vaccinationskalender.

Statens Serum Institut sender i samarbejde med Sundhedsstyrelsen breve til alle de personer, som får tilbudt vaccine. Bliver det din tur i køen, så modtager du et brev i e-Boks. Er du fritaget for Digital Post, får du brevet i din postkasse.

Du kan først booke tid, når du har modtaget brevet. Da vaccinerne ankommer løbende, kan du opleve, at der ikke er ledige tider i systemet. Tiderne bliver frigivet, som vaccinerne ankommer. Oplever du, at du ikke kan finde en ledig tid, så prøv igen dagen efter. Nye tider lægges løbende op, når der er sikkerhed for, at der er vacciner til det. Alle, der er blevet inviteret, vil få mulighed for at blive vaccineret i den nærmeste tid.

Spørgsmål om vaccination?

Roskilde Kommune har oprettet en hotline til spørgsmål om vaccinationsindsatsen på tlf.  46 31 77 00.

  • Mandag – Fredag: 9.00 -14.00

Er du rask, opfordres du til ikke at kontakte egen læge med spørgsmål til COVID-19. Lægerne er under pres, og vi skal sikre, at de praktiserende læger har tid til dem, der har allermest brug for dem; nemlig de syge.

Det er Sundhedsstyrelsen og de øvrige sundhedsmyndigheder, der planlægger landets vaccinationsindsats. Du kan læse mere om vaccinationsprogrammet, målgrupper og generel information på Sundhedsstyrelsens hjemmeside og på Regions Sjællands hjemmeside.

Hvem får tilbud om vaccination?

Vaccinationen tilbydes i første omgang specifikke grupper af ældre og sårbare borgere samt plejepersonale. 

Vaccination er frivillig, så det er op til dig, om du vil vaccineres, når du får tilbuddet.

Se Sundhedsstyrelsens vaccinationskalender for, hvornår du kan forvente at få tilbud om vaccination. Vær opmærksom på, at den specificerede vaccinationskalender opdateres ugentligt.