Velfærd skaber vi sammen
Med afsæt i Roskilde Kommunes vision ’Velfærd skaber vi sammen’ planlægges en række grundlæggende omstillinger af kernevelfærden. Omstillingerne skal understøtte, at der bliver øget trivsel og livskvalitet for borgere og lokalsamfund, samt understøtte en bæredygtig økonomi.
Omstillingerne, som kommunen sætter i gang for at indfri visionen, er nu konkretiserede på baggrund af de politiske udvalgs store arbejde med at gentænke kernevelfærden.
Omstillingerne er vedtaget af Roskilde Byråd i budget 2025-2028 den 9. oktober 2024.
De tre omstillinger på sundheds- og omsorgsområdet
Vi ved, at den gennemsnitlige levealder stiger. Men vi ved også, at de år, vi lever længere, ofte er år med sygdom og nedsat livskvalitet. Det vil Roskilde Kommune gøre noget ved.
I forbindelse med byrådets vision "Velfærd skaber vi sammen" har Sundheds- og Omsorgsudvalget besluttet at omstille kernevelfærden gennem tre indsatser, der tilsammen skal bidrage til, at borgere i Roskilde Kommune får flere gode leveår og øget livskvalitet.
De tre omstillingsindsatser er:
- Cirkler
- Tidlig forebyggelse og
- Social henvisning
Omstillingsindsatserne er målrettet borgere på tværs af social, job og sundhedsområdet og skal tilsammen sikre styrket livskvalitet og reducere ensomhed gennem en helhedsorienteret indsats for bedre sundhed og trivsel.
Læs mere om hver af de tre omstillinger på siderne herunder.
Cirkler
Har til formål at forebygge social isolation og ensomhed ved at skabe let adgang til fællesskaber, øge deltagelse og engagement i lokalsamfundet, forbedre valgmuligheder og kontrol over eget liv og forbedre livskvalitet og helbred.
CirklerTidlig forebyggelse
Har til formål at opspore begyndende forringet helbredstilstand og nedsat funktionsniveau hos ældre borgere med henblik på tidligt at iværksætte målrettede indsatser socialt- fysisk- mentalt, for at undgå at borgerens tilstand forværres.
Tidlig forebyggelseSocial henvisning
Skal understøtte den tidlige forebyggende indsats, hvor sundhedsprofessionelle og andre fagpersoner, kan henvise borgeren til en social indsats, hvor funktionsniveau og livskvalitet genvindes via givende og meningsfulde fællesskaber.
Social henvisning