Få en beholder til batterier

Er I minimum 4 lejemål, der deler affaldsbeholderen til papir og karton? Hvis ja, så kan I gratis få en udendørs beholder til batterier.

Batteriboksen

Beholderen til batterier bliver tømt, når vi henter jeres papir og karton. Skraldebilen, der henter papir og karton, er indrettet særligt til at indsamle batterier.

  • Batteribeholderen er sponsoreret af Roskilde Kommune, men I skal selv sætte den op. I betaler ikke for at få hentet batterierne.
  • Vær opmærksom på, at I som minimum skal være 4 lejemål for at blive en del af ordningen.

Sådan bestiller du batteriboksen

Det er en god idé, at det den affaldsansvarlige i boligforeningen eller ejerforeningen bestiller beholderen. Den affaldsansvarlige har nemlig ansvaret for, at beholderen bliver sat korrekt op. Det kan fx være viceværten eller en fra afdelingsbestyrelsen. 

Kontakt Affald og Genbrug, hvis I vil bestille en batteriboks – så finder vi sammen en løsning.

Sådan skal batteriboksen sættes op

Batteriboksen har huller på bagsiden, så den nemt kan skrues fast på fx en væg, et skur eller et hegn. Batteriboksen kan også sættes fast på en pæl i jorden, hvis I fx har en nedgravet løsning til papir og karton, eller hvis beholderen står i et frit område.

Der følger et monteringsbeslag med til beholderen, der skal monteres med 4 skruer og bolte. Beslaget har en krog, som skraldemanden hænger en spand på til at opsamle de brugte batterier i. 

Det er meget vigtigt, at beholderen er monteret korrekt, så skraldemanden kan tømme beholderen nemt og sikkert. Derfor skal beholderen:

  • Sættes 80 cm over jorden (målt fra bunden af krogen på beslaget).
  • Placeres maks. 5 meter fra beholderen til papir og karton, så skraldemanden nemt kan se den.
  • Være let tilgængelig og opfylde krav til adgangsvejen.

Hvad skal vi fortælle til beboerne?

Giv foreningens øvrige beboere besked, når beholderen til batterier er sat op. Det kan fx være på et opslag i opgangene, på den interne facebook-side eller via jeres nyhedsbrev.

Batterier skader miljøet, hvis de ender i skraldespanden. Til gengæld kan de gøre gavn og nytte, når de afleveres korrekt til genanvendelse. Så brug boksen til batterierne – det er nemt nok.

Kontakt Affald og genbrug

Rådhusbuen 1
4000 Roskilde

Mandag - fredag

09 - 14

Sidste hverdag i måneden

8.30 - 15 (fredag til 14)