Skriv dit barn op til skole og SFO

Du kan vælge, om dit barn skal gå i folkeskole, privatskole eller undervises hjemme. Vælger du folkeskolen, skal du samtidig tage stilling til, om dit barn skal skrives op til en skolefritidsordning (SFO).

Når dit barn skal i skole

Fra det år dit barn fylder 6 år, skal det undervises. Du kan vælge, om dit barn skal gå i folkeskole eller i privatskole, eller du kan vælge at undervise barnet hjemme. Hvis du vælger folkeskolen, skal du samtidig tage stilling til, om dit barn skal skrives op til en skolefritidsordning (SFO).

Du får brev i din digitale postkasse om skoleindskrivning i uge 41. Selve indskrivningen til folkeskole eller privatskole foregår i den digitale selvbetjening, som du finder her på siden i den periode i efteråret, hvor  skoleindskrivningen er åben. Den skal du også bruge, hvis du ønsker, at dit barn skal have udsat sin start i skolen. Ønsker du, at dit barn undervises hjemme, skal du kontakte Skole og Klub. Har du valgt en privatskole eller en skole i en anden kommune, skal du også kontakte den ønskede skole og SFO for at høre om deres procedure for optagelse.

Hvis du har valgt en af kommunens folkeskoler, vil du i løbet af februar 2021 få besked om, hvor dit barn er optaget. Har du søgt om optagelse på en eller flere andre skoler end distriktsskolen, og har du ikke fået dette ønske opfyldt, modtager du først et brev med afslag fra den/de ønskede skoler. Dit barn er i den situation garanteret en plads på distriktsskolen.

Skolerne holder informationsaftener for forældre

Hver skole holder en informationsaften i efteråret. Datoerne annonceres i avisen og kan også ses her på hjemmesiden, når møderne er planlagt. De er for forældre og er en mulighed for at høre, hvad den lokale folkeskole og SFO kan tilbyde. De fleste skoler tilbyder også en rundvisning i indskolingen og i SFO.

Dit barn vil automatisk få tilbudt en plads i SFO

Roskilde Kommunes SFO er et udviklende og stimulerende pædagogisk fritidstilbud til alle børn fra 0. til og med 3. klasse.

Dit barn er garanteret en plads i SFO’en på den folkeskole, barnet optages på. Dit barn vil automatisk få tilbudt en plads i SFO i forbindelse med optagelse i skolen. Du skal enten acceptere eller afvise pladsen gennem den Digitale Pladsanvisning, som du finder her på siden, når den er åben. Elever på andre klassetrin skal også benytte den Digitale Pladsanvisning, når de melder sig ind eller ud af SFO.

SFO’ens åbningstider er tilpasset skoledagen. Det betyder, at åbningstiderne i SFO er fra kl. 6.30-8.00 og 14.00-17.00 på alle hverdage.

Overgangen fra SFO til klub sker pr. 1. maj, når barnet går i 3. klasse. Børnene bliver automatisk udmeldt af SFO, når de går over til klub.

Du finder link til den Digitale Pladsanvisning her på siden, når de kommende børnehaveklassebørn får tilbudt plads i SFO i uge 6, 2021. Elever, der går i 0. – 3. klasse skal henvende sig på skolen indtil den Digitale Pladsanvisning er åben fra og med onsdag den 10. februar.

Har du spørgsmål til ind- eller udmeldelse kan du kontakte Pladsanvisningen på telefon 46 31 30 00 eller mail pladsanvisning@roskilde.dk

Ofte stillede spørgsmål