You are here

Corona-hjælp til virksomheder

Har din virksomhed brug for information, rådgivning og vejledning i forbindelse med coronakrisen?

Roskilde Kommunes erhvervsafdeling og Jobcenter Roskilde er klar til at hjælpe og besvare spørgsmål både på telefon og mail. 

Du kan nedenfor læse mere om,  hvordan Roskilde Kommune kan hjælpe din virksomhed samt få et overblik over de vigtigste aktører og deres tiltag.

Erhvervsafdelingen kan kontaktes på telefon 46 31 35 35 eller på mail erhverv@roskilde.dk

Hvis du som virksomhed har brug for understøttelse fra Jobcentret fx vedr. rekruttering, opkvalificering, fasttrack, jobrotation, voksenlærlinge og ved spørgsmål omkring allerede eksisterende borgerforløb, så kontakt Jobcentret på telefon 21 66 20 10.  Læs mere på Jobcentrets side om rekruttering.

Information, rådgivning og vejledning

 • Straksbetaling af fakturaer

  Roskilde Kommune har indført et princip om tidlig betaling af varer og udført arbejde, så snart det er afleveret - frem for at vente til udløbet af betalingsfristen, som ellers er normal og fornuftig procedure. Roskilde kommune har fremrykket betalinger for omkring 100 millioner kroner og regner med at dette tal stiger til omkring 150 millioner kroner over de kommende uger. På den måde hjælper man likviditeten hos alle leverandører til kommunen.

  Læs mere i nyheden kommunal hjælp på vej til lokalt erhvervsliv.

 • Fremrykning af renoverings- og anlægsarbejde

  Roskilde Kommune vil fremskynde planlagte anlægsarbejder som f.eks. skolerenovering, reparation af veje eller cykelstier samt andre nye og påtænkte projekter. Dermed bliver det muligt at gennemføre opgaver på denne side af sommerferien, der ellers først var planlagt til gennemførelse henover sommeren og i efteråret. Det skal give ekstra arbejde til håndværks-virksomheder, så de bedre overlever og kan beholde deres ansatte.Roskilde Kommune vil fremskynde planlagte anlægsarbejder som f.eks. skolerenovering, reparation af veje eller cykelstier samt andre nye og påtænkte projekter. Dermed bliver det muligt at gennemføre opgaver på denne side af sommerferien, der ellers først var planlagt til gennemførelse henover sommeren og i efteråret. Det skal give ekstra arbejde til håndværks-virksomheder, så de bedre overlever og kan beholde deres ansatte.

  Læs mere i nyheden kommunal hjælp på vej til lokalt erhvervsliv.

 • Henstand med dækningsafgift

  Roskilde Kommune har besluttet, at der kan søges om udsættelse for betaling af dækningsafgiften.

  Hvis der ønskes en udsættelse af betalingen af dækningsafgiften, eller man gerne vil ringes op om, hvad ordningen indebærer, så kan der sendes en mail til opkraev@roskilde.dk

  Fristen for anmodningen om udsættelse af dækningsafgiften er mandag den 15. juni 2020.

 • Hjælp og rådgivning

  Erhvervsforum Roskilde og Erhvervshus Sjælland er klar til at vejlede om de mange hjælpemuligheder, som virksomhederne har, samt information om, hvor de yderligere kan få hjælp heriblandt statens hjælpepakker, lokale rådgivere.

  Erhvervsforum Roskilde udviklet en række online-kurser og information, som du finder ved at klikke på linket i teksten.

  Erhvervshus Sjælland har opdateret gratis rådgivning både om Corona, men også early warning-programmer og sparring om finansiering, som du finder ved at klikke på linket i teksten.

  Ivækst, der er et initiativ, som støttes blandt andet af Dansk Iværksætterforening, har striber af gratis rådgivningskurser, der lige nu kører online som webinarer.

  Brancheorganisationer bidrager med rådgivning – både om virksomhedernes håndtering af Corona samt om andre emner:
  Dansk Erhverv 
  Dansk Byggeri 
  SMV Danmark (tidligere Håndværksrådet) 
  Dansk Industri 

   

 • Digitalt netværk for detailhandlen

  Roskilde Handel har også udviklet et digitalt netværksforum, hvor medlemmerne kan søge sparring. Gruppen hedder Online Univers, ERFA & debatfora for medlemmer af Roskilde Handel.

  Hvis du er medlem af Roskilde Handel, kan du finde mere information i denne lukkede Facebook-gruppe, det kræver dog en godkendelse fra administrator.

  Nu kan du gratis oprette din virksomhed på byens mest aktive handelsplatform. Læs mere på Vi elsker Roskilde - Støt de lokale butikker

  Har du events, du vil markedsføre, så opret dem på den digitale eventkalender for Roskilde 4000.nu. Gå ind på 4000.nu og læs mere.

   

 • Lokale virksomheder hjælper

  Der er herudover en række andre private aktører i markedet, der lige nu giver gratis sparring – bla. kører Azets (løn, regnskab, ejendomsadministration og HR) gratis webinarer.

  Og folkene bag regnskabsprogrammet Dinero har udviklet et værktøj, hvor virksomheder gratis kan tjekke, om de er berettiget til en af regeringens hjælpepakker. Du finder værktøjet på Dineros hjemmeside.
   

   

 • Hold dig ajour

  LinkedIn ’Erhverv Roskilde’ kan du finder du de seneste erhvervsnyheder fra Roskilde Kommune.

  Du er også altid velkommen til at kontakte erhvervsafdelingen.

 • Orientering fra Jobcenter Roskilde om muligheden for opkvalificering

  Som følge af COVID-19 ved vi i Jobcenter Roskilde, at mange virksomheder desværre oplever nedgang i deres aktiviteter. Jobcenter Roskilde vil derfor gerne orientere om, at der er hjælp at hente, hvis man som virksomhed gerne vil bruge situationen til at opkvalificere sine medarbejdere. Opkvalificering kan være en mulighed i en tid med færre opgaver og giver mulighed for, at I kan fastholde jeres medarbejdere ved, at de deltager i kurser eller uddannelse i en periode med mulighed for dækning af en andel af lønudgifterne. Hvilken grad af dækning, I som virksomhed kan opnå, afhænger af den konkrete situation, uddannelsestype, medarbejderens forudsætninger, og om I er omfattet af kompetencefonde. I flere tilfælde kan der opnås op til 100 pct. dækning af lønudgiften! Hvis du/I har behov for en dialog om jeres muligheder, er du meget velkommen til at kontakte AMK Øst direkte - enten via e- mail amkoest@star.dk eller på telefon 72 22 34 00.

 • Vejledning om hjælpepakker

  Jobcentret har i denne tid foretaget så mange omsorgsopkald til virksomhederne som muligt, hvor vi spørger, om der er noget, vi kan hjælpe med ift. fastholdelse af medarbejdere samt vejledning omkring, hvor man kan søge informationer omkring hjælpepakker. Hvis det er en virksomhed, der vækster lige nu, snakker vi selvfølgelig også om rekruttering. Hvis du som virksomhed ikke er blevet kontaktet, er du altid velkommen til at kontakte os gennem vores direkte indgang, se kontaktinformationer ovenfor.

 • Rekruttering af medarbejdere

  Jobcentret modtager fortsat opgaver omkring rekruttering af medarbejdere fra virksomheder, der mangler arbejdskraft herunder elever og voksenlærlinge både ift. akutte covid 19 stillinger men også mere generelt. Sidder du som virksomhed og skal rekruttere, så lad os hjælpe dig – det gør du også gennem den direkte indgang, se kontaktinformationer øverst på siden.

 • Arbejdsfordeling, varslings- og beskæftigelsesordning

  Virksomheder, der har spørgsmål til arbejdsfordeling, varslingsordninger eller øvrige beskæftigelsesordninger, kan kontakte Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekrutterings eksisterende, landsdækkende hotline til virksomheder. De kan kontaktes på tlf. 72 200 350 alle hverdage mellem kl. 8 og 16.

 • Det lokale beskæftigelsesråd

  Det Lokale Beskæftigelsesråd har mødtes for at drøfte den aktuelle situation og hvilke initiativer, der kan understøtte virksomhederne i Roskilde i den nuværende situation og i normaliseringsprocessen – her er der aftalt et særligt fokus på opkvalificering af både beskæftigede og ledige.

Senest opdateret

14.01.2021