You are here

Fast-track

Risikerer en sygemelding at vare mere end 8 uger, kan man tidligt anmode om Fast-track behandling af sygemeldingen. Målet er, at medarbejderen kommer hurtigt tilbage på arbejde

Oftest har arbejdsgiver og medarbejder en fornemmelse af om man står overfor en sygemelding, der risikerer at vare mere end 8 uger.

I de tilfælde kan virksomheden med fordel anmode om Fast-track behandling af sygemeldingen, hvilket betyder at medarbejderen får første opfølgningssamtale med jobcenteret senest 2 uger efter anmodningen.

Det er dog afgørende at medarbejderen er indforstået med den tidligere indsats.

Målet med Fast-track er, at den syge medarbejder får optimale chancer for at bevare sit job og at du som arbejdsgiver hurtigt kan få din medarbejder tilbage.

Hvordan anmoder du om Fast-track?

Som arbejdsgiver skal du fortsat anmelde fravær senest efter fem ugers sygefravær. Anmeldelsen sker via virk.dk.

Ved alle indberetninger af sygefravær, har du mulighed for at svare på de tre samme spørgsmål, som under Fast-track ordningen. Svarene på spørgsmålene vil lette sagsbehandlingen og vil derfor være en hjælp for sagsbehandler i sygedagpengeafdelingen og for dig, som virksomhed.

Det er vores erfaring, at der kan være stor forskel på, hvordan arbejdsgiver og medarbejder ser på sagen, så for at undgå misforståelser, bør du melde ind med dit perspektiv. 

Følgende tre spørgsmål kan besvares:

  • Hvilke arbejdsfunktioner er påvirket af sygdommen?
  • Hvor længe har sygdommen påvirket arbejdet?
  • Har I forsøgt at tilpasse arbejdet til medarbejderens tilstand?

Svarene på disse spørgsmål tilgår medarbejderens praktiserende læge, som vil tage dem med i sin vurdering af medarbejderens mulighed for at vende tilbage til arbejdet, eventuelle skånejob, behandling, sygdommens forventede varighed m.m.

Kontakt os på mail: fastholdelse@roskilde.dk

Kontakt

Sygedagpenge
Rådhusbuen 3
4000 Roskilde
Administration Social Job og Sundhed
Tlf 46 3 1 30 0 0

Senest opdateret

16.09.2020