You are here

Turisme

  • Vikings

    Havhingsten. Bragt med tilladelse fra VisitRoskilde

Roskilde Kommune på turismens 1. plads i Region Sjælland

Roskilde Kommunes mange seværdigheder, attraktioner og oplevelsesmuligheder - for store og for små - har bevirket, at kommunen ligger på 1. pladsen over kommuner i Region Sjælland med den største omsætning inden for turisme-erhvervet.

Der er mange attraktioner: Roskilde Domkirke, Nationalparken Skjoldungelandet, Roskilde Fjord, den pulserende handelsby, Roskilde Festival, de smukke naturområder, et nyrenoveret Roskilde Museum mv. 

Foruden de allerede kendte og meget besøgte oplevelsesmuligheder arbejdes der på at skabe endnu flere grunde for turister til at besøge, genbesøge og blive i Roskilde Kommune.

Ragnarock åbnede i 2016 til bragende succes. Nye cykelruter anlægges i den frodige natur. Der er mange fortrinlige fiskerimuligheder for lystfiskere. Der arrangeres et væld af kultur- og musikarrangementer året rundt. Og listen fortsætter, som du selv vil opdage, når du sammen med venner eller familie besøger os.

Roskilde Kommunes fokus på turismen

Roskilde Kommunes turismepolitik 2015 - 2018 bygger bro mellem flere strategiske turisme-indsatsområder, hvis fokus-områder - "Historie – Vikinger & Verdensarv", "Fjord og Natur" og "Events – Nationale og Internationale" - tilsammen skal bringe Roskilde Kommune endnu mere på både Danmarks- som verdenskortet som den destination, som man som turist ikke vil gå glip af.

Du kan læse mere om vores turisme-indsats og målsætninger her: Roskilde Kommunes Turismepolitik 2015 - 2018

Ligeledes kan du her, i tillæg til kommunens officielle turismepolitik, læse turistaktørforeningens nuværende turismefaglige anbefalinger for 2018-2021PDF icon VisitRoskilde_fra-og-til.pdf

erhvervsFORUM Roskilde håndterer driften af VisitRoskilde, som er kommunens ansigt udadtil for så vidt angår implementering af tiltag, markedsføringstiltag og drift af kommunens turistkontor. Se de mange spændende oplevelsestiltag og -forslag på Visit Roskilde, hvor du bl.a. kan skræddersy dine egne oplevelsesture.

Kontakt

VisitRoskilde v/ ErhvervsFORUM Roskilde
Stændertorvet 1, 2. sal.
4000 Roskilde

Visit Roskilde

Senest opdateret

01.11.2018