You are here

Flyt din virksomhed til Roskilde

Erhvervsvirksomhederne fortsætter de gode væksttakter, bl.a. takket være et tæt samarbejde mellem kommunen og virksomhederne selv. Hør hvad virksomhederne selv mener om samarbejdet.

I Roskilde Kommune er erhvervsudvikling et fælles ansvar. Her skaber et tæt samarbejde imellem Jobcentret, den kommunale erhvervsafdeling og den lokale erhvervsforening, Erhvervsforum Roskilde, synlige resultater og optimale rammebetingelser for virksomhederne i kommunen.

Vi har spurgt 7 virksomheder om deres erfaringer med samarbejdet og deres bevæggrunde for at placere sig i Roskilde Kommune, som du kan læse om her.

Hvis også du overvejer at starte virksomhed op eller går og leder efter et nyt sted til din virksomhed, så kan du her læse om nogle af de mange virksomheder, som har gjort netop dét. Læs om virksomhederne og deres argumenter for at vælge Roskilde.

Husk at hvis du har spørgsmål, står vi i Erhvervsafdelingen altid klar til at hjælpe dig med dem. Skriv til email erhverv@roskilde.dk eller ring på 46 31 35 35.

Med venlig hilsen

Jens Thornsen
Erhvervschef

Vi har valgt Roskilde!

 • Malmos A/S

  Malmos har i 60 år haft udgangspunkt i Vestsjælland og har i den periode udviklet sig til at være en af de førende anlægsgartnerfirmaer i Danmark. Vi kalder os selv grønne entreprenører og vores størrelse og position på markedet har nu givet anledning til også at tænke i vores geografiske position i Danmark.

  ”Det virkede helt naturligt for os at placere os i Roskilde. Tæt på København, tæt på hovedtrafikårer og i en kommune, der prioriterer udviklingen af områdets erhvervsklima.”

   Morten Dohrmann Hansen
   Adm. direktør, Malmos A/S

   

   

   

   

   

   

 • Roswater

  RoswaterRoswaters mål er at sikre rent drikkevand og vi har mere end 20 års erfaring i vandforsyning, industri og laboratorievand. Med vores innovative tilgang, fokus på de nyeste teknologier indenfor vandbehandling og udbud af kurser i bl.a. vand og vandhygiejne er vi en unik og seriøs samarbejdspartner.

  ”Vi har fået stor hjælp og støtte som iværksættervirksomhed. De mange tilbud til erhvervslivet betyder for os, at vi har fået et fagligt og socialt netværk.”

  Belinda Andersen og Søren Andersen
  Ejere, Roswater

   

   

   

 • Emmerys

  Christian Wounlund, EmmerysEmmerys beskæftiger i dag knap 450 medarbejdere og omsætter for 150 millioner kroner i 30 butikker. Skridtet til Roskilde er det første uden for de trygge baser i Aarhus og København/Øresundskysten, men Christian Wounlund har i processen lagt vægt på den positive modtagelse fra Roskilde Kommune:

  ”Jeg meldte ud i medierne, at vi gerne ville længere ud på Sjælland, og kort efter fik jeg en henvendelse fra Erhvervsafdelingen i Roskilde Kommune. Jeg har talt med mange kommuner i min tid hos Emmerys, men aldrig oplevet så fremsynet og erhvervsvenlig en forvaltning. Det er en særdeles positiv start for os”.

  Christian Wounlund
  Adm. direktør, Emmerys

 • WP Kød

  Jesper Ahrnberg”I forbindelse med at jeg traf en beslutning om at udvide min virksomhed, har Roskilde Kommune været yderst behjælpelige med at finde løsninger og med en hurtig sagsbehandling. Jeg har i mange år fokuseret på at skabe vækst, og mine 3000 m2 lager og produktion blev derfor hurtigt for lidt.

  I nogle år har Jens Muller fra Erhvervsforum Roskilde og Jens Thornsen fra Roskilde Kommune skabt dialog, og ladet mig vide, at de har mange muligheder for at hjælpe virksomhederne i Roskilde, og da jeg endelig fik et behov, var der stor ekspertise at hente. Jeg har netop taget mine nye 1300m2 i brug, og er nu ikke længere hæmmet af de fysiske rammer”.

  Jesper Ahrnberg
  Adm. direktør, WP Kød

 • Normal

  Torben MouritsenDet er gået stærkt, siden den første Normal så dagens lys. Med udgangen af 2016 vil der være minimum 65 Normal-butikker rundt omkring i Danmark.

  ”Vi sælger mærkevarer, som mange mennesker allerede kender, 30-50 procent under normalprisen, og vi er blevet taget rigtigt i mod i de byer, vi har åbnet butik i. At vi valgte Roskilde, er vi utroligt glade for – Roskilde er en super handelsby”.

  Bag Normal står blandt andet stifteren af wupti.com Torben Mouritsen. Iværksætter Bo Kristensen, filminstruktør Søren Fauli, bestyrelsesformand Jan Dal Lehrman samt BESTSELLER-ejer Anders Holch Povlsen.

  Torben Mouritsen
  Ejer, Normal

 • Passagens Optik

  Passagens Optik”Jeg kontaktede jobcentret med henblik på at finde en medarbejder til en ledig stilling i min forretning. Jeg fik en god dialog med jobcentrets virksomhedskonsulent, som orienterede mig om mulighederne. Sammen fandt vi frem til, at arbejdsmarkedet rummer en fleksibilitet, der passer perfekt til min virksomhed.

  Jeg har i dag ansat 3 medarbejdere i fleksjob, og har derfor en bedre personalemæssig dækning af min åbningstid – også i forhold til ferie og sygdom”.

  Passagens Optik er en uafhængig brilleforretning, der ønsker at være et lokalt alternativ til de store kædeforretninger. Passagens Optik har 6 ansatte.

  Tonny Dupont
  Ejer, Passagens Optik

 • Rambøll

  Lasse Peter Otzen, afdelingsleder RambøllVores nye, centrale placering på Sjælland er helt optimal og tæt på både station og motorvej. Hele Roskilde-området er i konstant udvikling og har store ambitioner for vækst.

   

  Lasse Peter Otzen,

  Afdelingsleder, Rambøll

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

 • Fakta om Roskilde

  Fordele ved at flytte virksomheden til Roskilde Kommune

  Roskilde er Danmarks 10. største by og ligger midt mellem København, Ringsted og Holbæk. Med sin infrastruktur er byen et regionalt knudepunkt med anlæggelsen af Roskildevej, Holbækmotorvej, Roskilde Lufthavn og indvielse af Vestbanen. Virksomheder der vælger at bosætte sig i området, nyder godt af den korte afstand til hovedstaden, samtidig med at de undgår den tætte myldertrafik omkring de københavnske indfaldsveje.

  For erhvervslivet er byen blevet endnu mere attraktiv, som et samlingspunkt for regionen på grund af infrastrukturen og med Roskilde Lufthavn. En lang række større erhvervsvirksomheder har valgt at bosætte sig i erhvervslokaler i området, hvilket bl.a. er medvirkende til, at der er et stort udvalg af attraktive arbejdspladser i byen.

  Roskilde har altid været et naturligt knudepunkt for handel med sin placering ved fjorden. Byen har fungeret som opsamlingspunkt for varer fra landområderne på Vestsjælland, og dette har grundlagt en stor del af fødevareindustrien. En sammenslutning af byens detailhandelsbutikker, arbejder for at bevare Roskildes status som en primær handelsby for regionen.

Senest opdateret

15.07.2019