You are here

Drift af folkeoplysende foreninger

På denne side får I information om, hvordan I administrerer jeres folkeoplysende forening i forhold til Roskilde Kommune

Et stort udvalg af frivillige foreninger er med til at gøre Roskilde Kommune til et spændende sted at leve. For at understøtte foreningslivet tilbyder Roskilde Kommune en række services til de folkeoplysende godkendte foreninger:

  • Lån af kommunale lokaler, baner og haller
  • Aktivitetstilskud til børn og unge
  • Lokaletilskud
  • Puljer til foreningsaktiviteter

Roskilde Kommune lejer også kommunale lokaler, haller og kunstgræsbaner ud. Læs mere om til hvem og hvordan, der kan lejes.

Roskilde Kommune tilbyder tider i udvalgte kommunale haller, sale og baner til privatpersoner via Åben Hal, hvor man booker og betaler for tiden direkte via appen, WannaSport.

Vigtige datoer
1. februarForeninger modtager aktivitetstilskud for indeværende år
1. martsForeninger skal søge om at låne kommunale lokaler
30. april (der åbnes 1. marts)Foreninger skal afregne lokaletilskud for det foregående år (inkl. underskrevet regnskab for foregående år)
1. oktoberIndsend erklæring om indhentelse af børneattest
Foreninger skal søge om lokaletilskud
Foreninger skal søge om aktivitetstilskud
31. decemberForeninger modtager besked om lokaletilskud fra Roskilde Kommune
Januar (1. rate), maj (2. rate), september (3. rate) og maj (4. rate - det efterfølgende år) Foreninger modtager lokaletilskud i fire rater, hvoraf de 3 rater bliver udbetalt i indeværende år og den sidste rate bliver udbetalt i det efterfølgende år.

Få mere at vide om

Fakta

Roskilde Kommune bidrager til at skabe rammerne for at børn, unge og voksne kan etablere og tage del i den frie folkeoplysende virksomhed, der bygger på fællesskab og de enkelte initiativtageres idegrundlag.

Kommunen støtter godkendte folkeoplysende foreninger ifølge folkeoplysningsloven og bestemmelser i de lokale tilskudsregler. Støtten gives til folkeoplysende voksenundervisning og frivilligt folkeoplysende foreningsarbejde i form af tilskud samt anvisning af offentlige lokaler. Kommercielle aktiviteter og virksomhed, der drives under anden lovgivning, er ikke tilskudsberettiget.

Folkeoplysningsudvalgets opgave er at udføre de opgaver, der er tillagt udvalget i henhold til folkeoplysningsloven.

Kontakt

Kultur og Idræt
Rådhusbuen 1
4000 Roskilde
Administration By Kultur og Miljø
Tlf 46 31 30 00

Senest opdateret

01.10.2019