You are here

Frivillig Fredag

 • _INSP_Media

  Fotograf: INSP Media

 • INSP Media

  Fotograf: INSP Media

 • INSP Media

  Fotograf: INSP Media

 • INSP Media

  Fotograf: INSP Media

 • INSP Media

  Fotograf: INSP Media

 • INSP Media

  Fotograf: INSP Media

 • INSP Media

  Fotograf: INSP Media

 • FrivilligFredag_logo

På Frivillig Fredag, giver vi hvert år et stort og varmt skulderklap til de mange frivillige, der året igennem har ydet en stor indsats i Roskilde Kommune. I 2020 er arrangementer dog aflyst.

Set i lyset af den aktuelle stigning i antallet af coronasmittede i Danmark, har Roskilde Kommune besluttet at aflyse Frivillig Fredag i 2020.

Frivilligugen gennemføres i det omfang, det er forsvarligt, ligesom Roskilde Kommune også i år uddeler priser til de foreninger, der har gjort en særlig indsats med deres frivillige arbejde. Det vil blot ske i andre former end normalt.

Hvad er Frivillig Fredag?

Frivillig Fredag er et årligt tilbagevendende arrangement for frivillige, hvor Roskilde Kommune fejrer de mange frivillige, der året rundt yder en indsats i kommunens forskellige foreninger. Det ligger hvert år i den nationale 'Frivillig Uge 39' og skal ses som et skulderklap fra en taknemmelig kommune.

Programmet for Frivillig Fredag er opdelt i et dagsarrangement for frivillige i de sociale foreninger og et aftenarrangement for alle frivillige i Roskilde Kommune. De frivillige bliver inviteret gennem deres foreningsformænd, og arrangementet er gratis.

Som fast indlæg ved aftenarrangementet er, at Roskilde Festival og Roskilde Kommune dele priser ud til nogle af de foreninger, der har gjort sig bemærket i løbet af det sidste år for deres indsats i Roskilde.

Tidligere pris- og donationsmodtagere

 • 2019

  KULTURPRISEN 2019

  Prisen på kr. 15.000 tildeles Vindinge Kulturcenter.

  Vindinge Kulturcenter modtager Roskilde Kommunes Kulturpris for foreninger i 2019. Gennem hele vinterhalvåret samler Vindinge Kulturcenter hver tirsdag over 100 mennesker til fællesspisning og efterfølgende underholdning eller foredrag. I køkkenet står børn og forældre på skift fra Vindinge skole, idrætsforening, menighedsråd og fra andre af kulturcentrets aktivitetsgrupper. Vindinge Kulturcenter samler byen omkring noget så hyggeligt og rart som aftensmad - og bidrager på den måde til fællesskabet i lokalsamfundet.

  Kulturprisen påskønner en særlig indsats, der skaber gode oplevelser og nye initiativer inden for kulturområdet, for borgerne i Roskilde Kommune. Kulturprisen er stiftet af Kultur- og Idrætsudvalget

  KULTURPRISEN 2019

  Prisen på kr. 5.000 tildeles Marianne Thomsen, Børns Voksenvenner Roskilde

  Marianne Thomsen fra Børns Voksenvenner Roskilde modtager Roskilde Kommunes Kulturpris for personer i 2019 - for sit arbejde som ildsjæl og nøgleperson i foreningen, der bringer børn og voksne sammen i gode match. Marianne modtager prisen som en central person hos foreningen, som hver dag gør en livsvarig forskel for børn og unge med spinkle eller svære familieforhold. Her bliver der skabt værdifulde og udviklende venskaber mellem ramte børn og ressourcestærke voksne.

  Kulturprisen påskønner en særlig indsats, der skaber gode oplevelser og nye initiativer inden for kulturområdet, for borgerne i Roskilde Kommune. Kulturprisen er stiftet af Kultur- og Idrætsudvalget

  IDRÆTSPRISEN 2019

  Prisen på kr. 5.000 tildeles Inga Skjærris, Viby Idrætsforening

  Inga Skjærris fra Viby Idrætsforening modtager Roskilde Kommunes Idrætspris for personer i 2019 - for sin utrættelige vilje, energi og indsats for idrætten, foreningsdanmark, og kulturen gennem over 40 år.
  Inga Skjærris er en lokal ildsjæl, der ikke bare bidrager til fællesskabet i Viby Idrætsforening, der har over 2.000 medlemmer, men i lokalsamfundet generelt; Inga er eksempelvis både engageret i lokalsamfundets børn og unge gennem aktiviteter som 'Kidz sport award', høstfest og børneløb og Inga er samtidig engageret i byens ældre hos både Omsorgscentret og Ældresagen.

  Idrætsprisen påskønner en særlig indsats, der skaber gode oplevelser og nye initiativer inden for idrætsområdet, for borgerne i Roskilde Kommune. Idrætsprisen er stiftet af Kultur- og Idrætsudvalget

  IDRÆTSPRISEN 2019

  Prisen på kr. 15.000 tildeles Jyllinge Minigolf Klub

  Jyllinge Minigolfklub modtager Roskilde Kommunes Idrætspris for foreninger i 2019. Gennem to år har frivillige arbejdet ihærdigt på at anlægge en minigolfbane i Jyllinge. Resultatet er flot og efter indvielsen i maj 2019 har klubben allerede opnået stor popularitet. Børn, forældre og bedsteforældre kommer for at få frisk luft, de hygger sig med hinanden og får en oplevelse sammen. Derudover er klubben også aktiv i forhold til at inviterer både ældreforeninger, skoler og SFO'er indenfor.

  Idrætsprisen påskønner en særlig indsats, der skaber gode oplevelser og nye initiativer inden for idrætsområdet, for borgerne i Roskilde Kommune. Idrætsprisen er stiftet af Kultur- og Idrætsudvalget

  START- OG UDVIKLINGSPULJENS FORENINGSPRIS 2019

  Prisen på kr. 5.000 tildeles Roskilde Sejlklub

  Prisen gives til Roskilde Sejlklub på grund af klubbens store engagement med at udvikle et aktivt
  friluftsliv i og omkring Roskilde Fjord. Roskilde Sejlklub tilbyder mange typer sejlaktiviteter for børn, unge og familier, som alle får fantastiske naturoplevelser, vigtig læring om sikkerhed på vand og muligheden for at indgå i stærke fællesskaber. Roskilde Sejlklub har gennemført et succesfuldt forsøgsprojekt med 2 skoleklasser, hvor undervisningen har været en kombination af sejloplevelser, matematik, geografi, fysik og biologi. Folkeoplysningsudvalget vil også gerne anerkende Roskilde Sejlklubs arbejde med at udvikle undervisningsforløb for kommunens folkeskoler under Åben skole.
  Start- og Udviklingspuljens Foreningspris gives derfor til Roskilde Sejlklub, som med sine mange sejlaktiviteter er med til at skabe et aktivt friluftsliv og gode naturoplevelser for kommunens børn og unge.

  Start- og Udviklingspuljens Foreningspris påskønner en indsats, der i særlig grad har opnået et bemærkelsesværdigt resultat for foreningen, organisationen eller kommunen. Start- og Udviklingspuljens Foreningspris er stiftet af Folkeoplysningsudvalget.

 • 2018

  Pris- og donationsmodtagere i 2018

  Roskilde Kommunes priser

  Idrætsprisen for personer gik til: Bo Bøgeskov fra Jyllinge Boxing Team
  "For hans store indsats som cheftræner og daglig leder i Jyllinge Boxing Team, hvor han har skabt store sportslige resultater i DM, NM og EM med både deltagelse og medaljer"

  Kulturprisen for personer gik til Uffe Clemmensen fra Roskilde- og Omegns Lystfiskerklub
  "For hans handlekraftige og utrættelige indsats med at udvikle Roskilde- og Omegns Lystfiskerklub, hvor især arbejdet med kommunens flygtninge og unge har haft hans store interesse"

  Idrætsprisen for Foreninger gik til Roskilde Golf Klub - Rehab afdelingen
  "For deres intensive arbejde, hvor de hjælper personer med svære fysiske handicap til en bedre fysisk tilværelse, ved at give dem muligheden for at komme ud og få motion og samvær gennem golf"

  Kulturprisen for foreninger gik til Børnefilmklubben Tusindfryd
  "For deres arbejde, hvor de hvert år tilbyder børn og unge i Roskilde fremvisning af film, der er særligt egnede for børn og unge. Filmklubben arbejder for udbredelse og kendskab til film og billeder, så børn og unge aktivt og kreativt kan arbejde videre med mediet"

  Start- og Udviklingspuljens Foreningspris gik til FDF Gadstrup/Snoldelev
  "For foreningens afholdelse af Puslinge-rekruttering"

  Roskilde Festivals donationer gik til

  • Jyllinge Festival
  • Korkor 4000
  • Bydelmødre
  • Ungdommens Røde Kors Roskilde
  • Reb barnet Ungdom Roskilde
  • Hal 12 – Don’t Give A Fox
  • Bokseklubben AIK
  • Projekt Styrke og Pigefodbold
  • UngEnergi Roskilde
  • Salsa Lantina
 • 2017

  Roskilde Kommunes priser

  Idrætsprisen for personer – Mona Mortensen, Team Ramsø

  Kulturprisen for personer – David Karlsson, Råstof Roskilde

  Idrætsprisen for Foreninger – Roskilde Fægteklub

  Kulturprisen for Foreninger – Knucklegrease Garage

  Start- og Udviklingspuljens Foreningspris – KulturCosmos, BørneCosmos

   

  Roskilde Festivals priser

  Muserum

  Lo Specchio

  Coding Pirates

  Bistedet

  Himmelev-Veddelev Håndbold

  Roskilde Sportsfiskerklub

  Røde Kors Roskilde Besøgstjenesten

  Roskilde Kegle Center

  Affaldsimperiet

  Skaberwerket

 • 2016

  Roskilde Kommunes priser

  Idrætsprisen for personer – Bente Lindegaard Magnusson, Roskilde Gymnastikforening

  Kulturprisen for personer – Jørn Zinglersen, KFUM Spejderne Vindinge

  Idrætsprisen for Foreninger – Roskilde Mountainbike Klub

  Kulturprisen for Foreninger – Viby Musikforening

  Start- og Udviklingspuljens Foreningspris – Orange Makers

   

  Roskilde Festivals donationer

  Plexus Roskilde (Ungdommens Røde Kors)

  Mentornet (Dansk Flygtningehjælp)

  Cykling uden alder

  Ramsø Amatørscene

  Gulddysse Kulturgård

  Paramount

  Trekroner BMX

  SIR.98

  Roskilde Pigefodbold

  Roskilde Bueskytte Klub

 • 2015

  Roskilde Kommunes priser

  Idrætsprisen for personer – Jeanett Kjær Langfred, frivillig i Æblehaven/Rønnebærparken

  Kulturprisen for personer – Bjarne Nielsen for hans engagement i Gadstrup

  Idrætsprisen for foreninger – KFUM’s Boldklub Roskilde

  Kulturprisen for Foreninger - Gundsø Teater- og Musikforening

  Start- og Udviklingspuljens Foreningspris – Roskilde Roklub

   

  Roskilde Festivals donationer

  Peder Syv Gruppen – Viby

  Gadespejlene

  Spraglehøjgård

  Cafe Smil

  VK4000

  Bokseklubben AIK

  Skt. Hans Have

  Roskilde Flygtningevenner

  Røde Kors Roskilde

  Dansk Flygtningehjælps Frivilliggruppe

 • 2014

  Roskilde Kommunes priser

  Idrætsprisen for personer – Rico Jensen, holdleder i Svogerslev Boldklub

  Kulturprisen for personer – Mads Østergaard Nielsen og Stig Bo Andersen, Lyrikspor

  Idrætsprisen for foreninger – Jyllinge Løbeklub

  Kulturprisen for Foreninger - INSP!

   

  Roskilde Festivals donationer

  Chill as a Cucumber

  Kulturforeningen World Wide Words aka WoWiWo

  Foreningen ”Syd for banen”

  Gundsømagle Landsbyråd

  Ledige-med-Drive

  Det for mænd Såmænd

  Ungdommens Røde Kors (Lokal udviklingsråd Roskilde)

  Roskilde Håndbold

  Roskilde Bordtennis

  Roskilde Handicapidrætsforening

 • 2013

  Roskilde Kommunes priser

  Idrætsprisen for personer – Anette Touborg, Himmelev-Veddelev Gymnastikforening

  Kulturprisen for personer – Iben Blum, formand for Salsa Latina

  Idrætsprisen for foreninger – Roskilde Roklub

  Kulturprisen for Foreninger - Kultur Cosmos Viby

   

  Roskilde Festivals donationer

  Badestuen v/ INSP

  DDS Bjarkegruppen

  Himmelev - Veddelev Gymnastikforening 

  Jyllinge FC

  Roller Derby

  Roar Atletik

  Ungdommes Røde Kors

  Ventilen 

  Indkøbsbussen i Roskilde, Jyllinge/ Gundsømagle og Ågerup

  Kulturhuset Viby

 • 2012

  Roskilde Kommunes priser

  Idrætsprisen for personer – Lena Agerskov, Jyllinge Leger

  Kulturprisen for personer – Lars Frier Boisen, Gimle

  Idrætsprisen for foreninger – Roskilde Brydeklub

  Kulturprisen for Foreninger - Kulturprojekt Spraglehøjgaard

   

  Roskilde Festivals donationer

  AFG Ungdoms IF

  Fodboldklubben Røde Stjerne

  G77

  KFUM’s Boldklub Roskilde

  Mountain Bike Klubben

  Roskilde BMX

  Roskilde Brydeklub

  Roskilde Ældre Motion

  Børns Voksenvenner Roskilde

  Ældresagen Ramsø

 • 2011

  Roskilde Kommunes priser

  Idrætsprisen for personer – Kim Larsen, JGI Swim

  Kulturprisen for personer – Mark Jensen, Roskilde Teaterforening

  Idrætsprisen for foreninger – Roskilde BMX Klub

  Kulturprisen for Foreninger - Folk Roskilde Lirum Larum

   

  Roskilde Festivals donationer

  IK Hellas

  Roskilde Klatre Klub

  Orienteringsklubben Roskilde

  Roskilde Sportsfisker Klub

  Jyllinge Sejlklub

  Himmelev Badminton Klub

  Shinson Hapkido

  Viby IF

  Hjalte spejderne

  Roskilde Cykle Ring

Senest opdateret

19.08.2020