You are here

Planstrategi 2018 – fælles takt om kommunens udvikling

Startdato for høring: 
1. Februar 2019 - 0:00
Slutdato for høring: 
29. Marts 2019 - 23:59
Roskilde byråd har på sit møde den 30. januar 2019 vedtaget at sende forslag til Planstrategi 2018 – Fælles Takter i offentlig høring.

Høring

Byrådet har pligt til at vedtage en planstrategi i første halvdel af en ny byrådsperiode. Her skal byrådet forelægge sine overordnede mål for kommunens fremtidige udvikling. I Planstrategi 2018 ”Fælles Takter” har byrådet formuleret en helt ny boligpolitik for byer i social balance. Herudover er der sat fokus på en bæredygtig udvikling af vores byer og grønne omgivelser. FN’s verdensmål indgår som pejlemærker for kommunens indsatser.

Strategien sætter samtidig den politiske retning for den kommende revision af kommuneplanen. Derfor er der parallelt med høring af planstrategien en indledende høring af revision af Roskildes Kommuneplan 2016.

Under den politiske behandling af planstrategien kom Konservative og Venstre med følgende mindretalsudtalelse:
“At der ved nye lokalplaner til boligformål stilles krav om en andel billige boliger, hvor op til 25 % kan være almene boliger eller ustøttede private andelsboliger og/eller lejeboliger i området. Formålet er at sikre et boligtilbud til alle borgere i alle områder af kommunen og derved sikre den blandede by.”
 

Materiale

Borgermøde og høringssvar

I hele høringsperioden er der udstilling om planstrategien og kommunens udvikling i ByLivsLab i Byens Hus, Stændertorvet 1 i Roskilde. ByLivsLab lægger også hus til borgermøde tirsdag den 26. februar kl. 19.00 – 21.00. Dørene åbnes kl. 18.00. Alle er velkomne, men vi beder om forudgående tilmelding. Læs mere her.

Det er også muligt at indsende skriftlige bemærkninger til planstrategien og konkrete forslag til revision af kommuneplanen. Bemærkninger skal sendes via denne side, se nedenfor, senest den 29. marts 2019. 
 

Videre proces

Efter høringsperioden vil byrådet tage stilling til indkomne bemærkninger. Det er muligt at følge med i planprocessen på www.roskilde.dk/planstrategi2018.

Offentligt tilgængeligt

Vær opmærksom på, at dit høringssvar (det dokument, du indsender) vil være offentligt tilgængeligt her på siden, så snart du har indsendt det. De oplysninger, du giver nedenfor om din adresse og emailadresse, vil ikke blive vist her på siden. 

Dit navn og adresse vil fremgå af det høringsnotat, som udarbejdes til den politiske behandling af sagen. Dine oplysninger vil være offentligt tilgængeligt i indeværende byrådsperiode (2018-2021) og næste, dvs. i max. 8 år. 

Når du har sendt høringssvaret, går svaret automatisk til sagsbehandler. Du vil modtage en kvitteringsmail på den mailadresse, du har oplyst

Navne-/adressebeskyttelse og følsomme personoplysninger

Har du navne-/eller adressebeskyttelse skal du sende dit høringssvar via afdelingsmailens send sikker post. Dit høringssvar vil efterfølgende blive vist på høringsportalen og indgå i høringsnotatet i den politiske sag med oplysning om navne-/eller adressebeskyttelse.

Hvis du oplyser følsomme personoplysninger i dit høringssvar skal du sende dit høringssvar via afdelingsmailens send sikker post. Følsomme personoplysninger er f.eks. oplysninger om politisk, religiøs eller filosofisk overbevisning; helbredsoplysninger m.m. Dit høringssvar vil efterfølgende blive vist på høringsportalen og indgå i høringsnotatet i den politiske sag uden oplysning af navn og adresse.

Personoplysninger
Vi beder om dine oplysninger for at kunne behandle og vurdere høringssvarene i forhold til den aktuelle sag. Når du udfylder og sender denne formular til os, bekræfter du samtidig, at vi gerne må registrere de oplysninger, du selv har tastet ind. Læs om databeskyttelse her. 

Høringssvar

Afsenders navnAfsenderDatoVis
Region Sjælland, Thomas Aarup LarsenMyndighed01.04.2019Vis
Forsvarsministeriets Ejendomsstyrelse, Lars HaagensenMyndighed01.04.2019Vis
Christian Bjerre NielsenPrivat borger29.03.2019Vis
Henriette HolmgaardPrivat borger29.03.2019Vis
Anders Heede ArkitekterVirksomhed29.03.2019Vis
Anders Heede ArkitekterVirksomhed29.03.2019Vis
Ole SørensenPrivat borger29.03.2019Vis
Mølbak Landinspektører A/SVirksomhed29.03.2019Vis
REKA Gruppen A/SVirksomhed29.03.2019Vis
Knud MortensenVirksomhed29.03.2019Vis

Sider

Kontakt

Plan og Udvikling
Rådhusbuen 1
4000 Roskilde
Administration By Kultur og Miljø
Tlf 46 31 3 60 5

Senest opdateret

09.09.2019