You are here

Klimaprisen

Roskilde Kommunes Klimapris er en pris, der gives til én eller flere virksomheder, som har gjort en særlig indsats for omstilling til grøn og bæredygtig produktion og har lokal forankring.

Byrådet har afsat 50.000 kr. til Roskilde Kommunes Klimapris.

Klimaprisen i 2017 gik til Boligselskabet Sjælland. Boligselskabet vil bruge pengene til, at unge sammen kan blive klogere på klimaudfordringer.

Prisen blev givet til Boligselskabet Sjælland bl.a. fordi det har en klar lokal forankring, har ambitiøse mål og ambitioner og er i fuld gang med en grøn og bæredygtig omstilling.

Fakta

Vinderen(erne) bliver udpeget af Klimarådet suppleret af 3 repræsentanter fra UVEG (Udvalg for Vækst, Erhverv og Globalisering) og prisen overrækkes af formanden for Klima- og Miljøudvalget.

Vinderen(erne) får et diplom samt æren af at donere midlerne til et velgørende grønt formål efter eget valg.

Hvem kan nominere?

Alle kan nominere kandidater til Klimaprisen.

Hvad skal nomineringen indeholde?

Ved nomineringen skal der vedlægges en sides begrundelse for, hvordan kandidaterne opfylder kriterierne samt kontaktoplysninger på den der nominerer.

Frist for nominering

Nomineringen skal være Roskilde Kommune i hænde senest torsdag den 1. november 2018.

Yderligere oplysninger kan fås hos klimakoordinator Trine K. Sørensen, se kontaktoplysninger nederst på siden.

Roskilde Kommune forbeholder sig ret til at indhente yderligere oplysninger om de nominerede kandidater, efter at fristen er udløbet.

Overrækkelse og præmie

Klimaprisen overrækkes på CORO’s Co-Conference 15. november 2018. Vinderen(erne) får et diplom samt æren af at donere midlerne til et velgørende grønt formål efter eget valg.

Kontakt

Trine Keinicke Sørensen
Rådhusbuen 1
4000 Roskilde
Administration By Kultur og Miljø
Tlf 46 31 30 00

Senest opdateret

06.07.2018