You are here

Hvordan bruger vi pengene bedst i kommunen?

Hør Joy Mogensen fortælle, hvordan budgetborgermøderne kommer til at foregå

Roskilde Kommunes budget for 2019 har været til debat med borgerne tre steder i kommunen.

Roskilde Kommunes borgere har fået et indblik i politikernes maskinrum og delt, hvad der er vigtigst for dem at få prioriteret i det næste budget.

Hvert år arbejder byrådet med at lægge budget for, hvordan skattekronerne kan strækkes til mere. Byrådet afprøvede en ny form, hvor de kom i dialog med borgerne, der kunne aflevere forslag og ideer til en bedre kommune, som politikerne kan tage med sig videre til budgetforhandlingerne efter sommerferien 2018.

På borgermødet diskuterede man, hvilke værdier der er vigtigst for deltagerne og for fællesskabet. Derefter diskuterede man forskellige muligheder for at få pengene til at strække sig til mest. Borgerne fik altså en unik mulighed for at præge politikernes arbejde – da politikere fra byrådet var med på en lytter.

Roskilde Kommunes borgere var en slags byrådsmedlemmer for en aften, der greb chancen og lånte politikernes ører, kom med forslag, vilde idéer og de punkter, som du synes, at politikerne skal være særligt opmærksomme på frem mod budgetforhandlingerne for 2019.

Borgermøderne blev holdt tre steder i kommunen

15. maj, kl. 18.30-21.30 - Østervangskolen, Festsalen, Astersvej 15, 4000 Roskilde

28. maj, kl. 18.30-21.30 - Viby Sj. Idrætscenter, hal 1+2, Lindevej 32, 4130 Viby Sj.

18. juni, kl. 18.30-21.30 - Jyllingehallerne, Multihallen, Planetvej 35, 4040 Jyllinge

Næste skridt er, at byrådet evaluerer indtryk og inputs fra de tre borgermøder og der udarbejdes et samlet referat for det nye budget borgermøde.

Fakta om borgermødets forløb

  • Der vil være fire runder. Første runde handler om at vælge fælles værdier ud fra spørgsmålet: ”Hvad gjorde, at jeg kom i dag?”.
  • I de næste tre runder skal hvert bord snakke om forskellige forslag til at bruge pengene på en anden måde i det kommende budgetår.
  • På mødet skal det debatteres, hvordan politikernes og dine egne forslag vil påvirke dig som borger. Sammen med dit bord skal forslagene prioriteres.
  • I hver runde har du mulighed for komme med din kommentar til politikerne. Du kan altså påvirke de drøftelser, som byrådet normalt foretager ”bag lukkede døre”.

Kontakt

Byrådssekretariatet
Rådhusbuen 1
4000 Roskilde
Administration Kommunaldirektøren
Tlf 46 31 30 00

Senest opdateret

19.06.2018