You are here

Kontorelev

Bliv kontorelev i Roskilde

Her på elevsiden kan du danne dig et overblik over uddannelsen.

Du kan bl.a. læse om hvilke krav der stilles til dig, for at kunne komme i betragtning til en kontorelevstilling, en beskrivelse af elevforløbet.

Både skoleperioderne og praktikforløbet, hvad vi kan tilbyde en kontorelev og meget mere nyttigt information, som forhåbentlig kan hjælpe med at give dig svar på, om Roskilde Kommune er stedet for dig.

Læs mere om rekruttering og krav

Spørgsmål og svar

 • Arbejdstid (37 timer)

  Arbejdstid (37 timer)

  Normtiden på rådhuset er

  Man-Onsdag: 8.00 - 15.30
  Torsdag: 8.30 - 17.00
  Fredag: 8.00 - 14.00

  Arbejdstiden kan variere fra praktiksted til praktiksted.

 • Elevløn

  Elevlønnen i Roskilde Kommune er pr. 1. januar 2019:
  Voksenelev (over 25 år) = 20.916,46 kr. pr. måned
  1. års elev under 25 år = 13.942,67 kr. pr. måned
  2. års elev under 25 år = 14.674,60 kr. pr. måned

 • Studietur

  På 3. skoleophold er der mulighed for en tur til Bruxelles. Turen varer 4 dage og hænger sammen med skoleperiodens EU tema. Her skal du på besøg i EU parlamentet, Kommissionen, Den danske Repræsentation og besøg hos 2 – 3 andre relevante institutioner.

  Roskilde Kommune betaler turen, som dækker flyrejse, transport i Bruxelles, overnatning og morgenmad. Turen afhænger af at man har valgt faget EU og internationalisering. 

 • Sundhedsordning

  Roskilde Kommune har en gratis sundhedsordning for alle ansatte, hvor du har adgang til sundhedsklinikker med fysioterapi og kostvejledning, motionscenter med træner, pausegymnastik på din arbejdsplads og sundhedstjekdage, hvor du blandt andet kan få målt vægt, blodtryk, fedtprocent og kolesterol.

 • Kantineordning

  Kantineordningen, som findes på Rådhuset, byder på god og billig mad hver dag. Der er bl.a. varme retter, stor og lækker salatbar, pålæg, torsdagskage og fredagsis. I kantinen er der også frisk frugt til alle ansatte.

  Hvis du hellere vil have madpakke med, kan du selvfølgelig også spise denne i kantinen.

  På afdelinger uden for Rådhuset, kan der også være en kantine.

 • Kurser

  Der er et bredt udbud af interne kurser lige fra økonomi, førstehjælp og til personlig udvikling. Derudover afholdes der også løbende foredrag med arbejdsrelaterede emner i fokus.

 • Elevklub

  Elevklubben for kontoreleverne i Roskilde Kommune mødes ca. 1 gang om måneden.

  Formålet er blandt andet at skabe et godt socialt miljø mellem eleverne, igangsætte og udvikle elevnetværket, samt hjælpe og støtte hinanden med evt. problemer på arbejdspladsen. Vi rådgiver og vejleder også hinanden i forhold til vores skoleophold.

  Netværket består som regel også langt tid efter endt elevtid.

  I 2016 blev elevklubben i Roskilde Kommune kåret som årets elevklub.

 • Evaluering

  For at sikre kvaliteten af din uddannelse vil der typisk være 3 evalueringssamtaler med din elev- og uddannelsesansvarlig i de afdelinger du kommer.

  Der er 3 slags evalueringer:

  • Startevaluering:
   Her afklarer begge parter, om man er enige om praktikforløbet. Her laves også en forventningsafstemning.
  • Midtvejsevaluering:
   Her deltager du og din elev- og oplæringsansvarlig og gennemgår din uddannelsesplan samt følger op på, hvad der mangler, samt hvilke forbedringer, der skal ske i det videre forløb m.m.
  • Slutevaluering:
   Her deltager du og din elev- og uddannelsesansvarlig og gennemgår din uddannelsesplan og sætter krydser ud fra det niveau, du nåede opgaven på. Der bliver evt. skrevet en udtalelse.

  Formålet med samtalerne er, at begge parter bliver enige om det videre forløb. Her har du også mulighed til at fortælle hvordan du trives og hvilke ændringer du evt. ønsker. Der bliver også klarlagt, hvor langt du er i forhold til din uddannelsesplan, hvilke niveau du er på og hvad der skal fokuseres på fremadrettet.

 • Feriefonden

  Som elev i Roskilde Kommune har du mulighed for billigt at leje et af de attraktive sommerhuse eller lejligheder, som Feriefonden råder over.

  Feriefonden har både sommerhuse og lejligheder i Danmark og i udlandet.

Kontakt

Bettina K. Jensen
Rådhusbuen 1
4000 Roskilde
Afdeling Jura
Administration Kommunaldirektøren
Tlf 46 31 32 01

Senest opdateret

28.06.2018