You are here

Klima

  • Vindmølle

    Fotograf: Casper Dalhoff

Stigende havniveau, mere ekstremt vejr og højere temperaturer. Konsekvenserne af klimaforandringerne er til at tage at føle på.

I Roskilde Kommune er vi opmærksomme på de mange udfordringer, der er forbundet med klimaforandringerne. Vi skal som kommune og borgere tilpasse os til udviklingen, og blandt andet forsøge at mindske CO2-udledningen. Det betyder, at vi skal sænke vores el og varmeforbrug, for eksempel ved at isolere husene og vælge energibesparende apparater i hjem og institutioner. Vi skal også blive bedre til at vælge cyklen, gå lidt oftere og køre sammen eller vælge offentlig transport. På den måde kan vi alle være med til at sænke CO2 udledningen.

Roskilde Kommune er klimakommune og har underskrevet en aftale med Danmarks Naturfredningsforening, som administrerer klimakommuneprojektet. Aftalen betyder, at Roskilde Kommunes egen virksomhed - altså skoler, institutioner, bilpark og vejbelysning - tilsammen skal sænke CO2 udledningen med 2% om året.

Samtidig er en lang række andre initiativer i gang. Du kan læse mere om kommunens arbejde med klima og klimatilpasning i nedenstående publikationer.

Publikationer

Dk2020

DK2020 rapport

Kommunens klimaplan af international standard er blevet godkendt af det globale bynetværk C40. Kommunen er en del af Realdanias klimaprojekt DK2020, hvor de sammen med 19 andre danske kommuner arbejder for at sætte nye standarder for kommunernes klimakamp.

Senest opdateret

01.02.2021