You are here

Klimatilpasning: Det kan du selv gøre

Klimatilpasning behøver ikke at være en uoverstigelig opgave. Her finder du links til hjemmesider med inspiration og hjælp til hvad du selv kan gøre for at sikre dig selv og naboen.

Nogle gange kan klimatilpasning med fordel løses i fællesskab. Derfor er det oplagt også at overveje fælles løsninger fx i din bolig- eller grundejerforening. En vigtig kilde til inspiration er Miljøministeriets hjemmeside

Regnvand i haven

I haver er vand en nødvendig ressource for at få planter til at spire og gro. Haveselskabet har gode råd til, hvordan du kan gøre vand i haven til en positiv oplevelse samt sikre, at regnvandet bliver i haven og ikke ledes væk i kloakken. Se mere på Haveselskabets hjemmeside om regnvand.

Vejralarmer

Brancheorganisationen Forsikring og Pension har udviklet to værktøjer, som kan hjælpe dig med at være ajourført med vejret, så du er ude i tide med at skybrudssikre dit hus, hvis en kraftig regn er på vej.

  • Husets Vejralarm - en gratis app med varsel om hårdt vejr på udvalgte lokaliteter, samt gode råd om forebyggelse - kan downloades fra App Store eller Google Play

  • Vejrtjenesten Forsikringsvejr - en gratis sms-tjeneste med varsel om hårdt vejr på udvalgt lokalitet.

Senest opdateret

07.08.2019