Hvor mon den er, den røde tråd, spørger Shu-bi-dua i den populære sang fra 1978.
Og det har man da lidt lyst til at synge for Line Werner Thomsen. For hun sidder dér og fortæller om sin uddannelse inden for innovation og entrepreneurship, der blandt andet har fokus på opstart af egen virksomhed. Hun har også været ansat som event- og markedsføringskoordinator i LEGO og i et kommunikationsbureau, og hun har arbejdet med børnekommunikation hos Børns Vilkår.
Men vi taler sammen, fordi hun gerne vil fortælle om en hverdag med mening som klubmedarbejder i Hjørnet, som er Roskilde Kommunes fritidsklub i Viby Sjælland. Hvordan hænger det lige sammen med nyudvikling, iværksætteri, kommunikation og markedsføring?
- Den røde tråd igennem mit arbejdsliv, har altid omhandlet børn. Og efter min barsel med mit andet barn, fik jeg lyst til at prøve kræfter med et nyt job, fortæller den 34-årige klubmedarbejder.
Gik selv rigtigt meget i klub
Line fik et vikariat som 0. klasselærer i Roskilde Kommune, inden hun landede i Hjørnet - altså i sit nuværende job.
- Inden jeg begyndte at uddanne mig, arbejdede jeg i klub i tre år. Dér fik jeg lov til at snuse til faget, og holdt meget af jobbet.
- Klublivet var en stor del af min barndom. Og de voksne, jeg havde dengang, blev senere til mine kollegaer, som jeg stadig mødes med, fortæller hun.
Og hvad er det så, der er så fedt ved at arbejde med børn, Line?
- Jeg nyder glæden, uforudsigeligheden og umiddelbarheden, som arbejdet med børn medfører. I min dagligdag arbejder jeg både praktisk og teoretisk med børns trivsels, udvikling og sammenhold. Min stilling består af teoretiske projekter om fx børns digitale liv (digital dannelse) og en praktisk pædagogisk hverdag, hvor jeg får lov til at afprøve og udføre den teoretiske del.
Det er en hverdag, hvor jeg kan kombinere mine kompetencer inden for innovation, projektledelse og kommunikation med det pædagogiske fag.
Et frirum med plads til læring
- Vi skaber et frirum for børnene. Et frirum, hvor der også er plads til læring. Det kan være læring på livet eller på nyeste krea projekt. Og det kan jeg godt lide, fortæller hun.
Som klubmedarbejder har Line desuden fået en kasket, hvorpå der står ”social medieambassadør”.
- Det er noget, man helt særligt har i Roskilde Kommune. Hvert børnehus har en medieambassadør. Og så har vi her i sydområdet, som er os i Viby, Dåstrup og Gadstrup Klub, en tovholder for det hele. Og det er mig, der har fået den tjans. Og det synes jeg er spændende.
- Det er min opgave at koordinere på tværs, at vi er med på den sidste nye viden om sociale medier. Hvordan vi skal guide i forhold til børnene, sådan så vi ved som medarbejdergruppe, hvad vi skal gøre, hvis der kommer et barn, der har oplevet et eller andet, der var ubehageligt på nettet. Hvordan får vi snakket med forældre og børn osv. osv.
Vigtigt at udvikle sig
Kombinationen af at arbejde MED børn og FOR børn som klubmedarbejder med sociale medier som et af hendes indsatsområder gør, at Line holder af sit arbejde.
- Innovation er helt klart min ting. Og det vil jeg aldrig lægge på hylden, for jeg tror, det er vigtigt, at vi hele tiden udvikler os. Derfor holder jeg også af at være med til at udvikle de bedste forhold for fremtidens børn.
Og heldigvis har jeg nogle ledere, som også tror på udvikling og som tør at udfordre børneområdet, så vi hele tiden tilbyder de bedste forhold for vores børn, siger Line.
Vi gør et stort arbejde
Snakken med Line er et led i kampagnen ”En Hverdag Med Mening”. Men hvad er en meningsfuld hverdag for Line?
- At gøre en forskel. For mig giver det mening, at jeg kan se børnenes udvikling, når jeg arbejder med dem. At være en del af deres personlige udvikling, de gennemgår, fra de starter i klubben i 4. klasse, til de går ud fra vores klub i 5. klasse. Se hvor store de er blevet fysisk og mentalt, hvor meget de har lært, og hvor selvstændige de er blevet.
Og den udvikling har Line og hendes kollegaer en aktie i.
- Jeg synes helt klart, jeg er en del af deres udvikling. Jeg synes, vi gør et stort arbejde, og skaber stærke relationer til børnene. Det bliver vi bekræftet i, når børn kommer og siger: Kan vi lige snakke om det her?
Det er her, vi bliver bekræftet i, at vi gør en forskel for børnene.
Bliver glad af at være sammen med kollegaer
Samværet med kollegaerne er også vigtigt for den meningsfulde hverdag.
- Vi er en lille arbejdsgruppe i Viby. Hvilket gør, at vi arbejder tæt sammen, for at få skabt de bedste rammer for børnene i Viby.
- Vi er en helhed, og jeg bliver glad af at arbejde sammen med dem. Jeg oplever, at jeg kommer på arbejde hver dag med kollegaer, som gerne VIL være her og VIL hinanden. Kollegaer som gerne vil give Vibys børn de bedste rammer. Jeg synes, vi er gode for hinanden, og det gør mig glad siger Line.