You are here

62 billige boliger i Trekroner står snart klar – og flere er på vej
Af Line Rieck
Så har der været rejsegilde på 62 billige energivenlige boliger i boligblokken 'Tunet'. Boligerne er efter planen klar til de nye lejere allerede i efteråret - og 'Tunet' er ikke det eneste sted i Trekroner, hvor der kommer flere boliger. Der er også nye boliger på vej ved Folden og Hegnet.

Nu er der ikke længe til, at 62 billige boliger i Trekroner står klar til at få nye beboere. Roskilde Nord Boligselskab opfører de nye almene boliger i samarbejde med ROCKWOOL og Roskilde Kommune. 'Tunets' nye et-rums ungdomsboliger får en husleje på omkring 3000 kroner inklusiv forbrug, og dermed er målet om at sikre billige boliger til unge studerende og flygtninge i et af kommunens mest eftertragtede nybyggerområder lykkedes.

Og Tunet er ikke det eneste sted, hvor der i den kommende tid vil være mulighed for at flytte i en billig bolig i Trekroner. Der opføres også 60 nye almene boliger i afdelingen Folden i Trekroner-kvarteret. Heraf skal de 22 være små billige boliger, som bl.a. er beregnet for studerende og andre unge. Første spadestik til de nye boliger i Folden er den 6. juni.

- Jeg er glad for, at det er lykkes i samarbejde med KAB og ROCKWOOL at få huslejen ned på omkring 3.000 kr. inkl. forbrug om måneden for 1-rums boligerne i Tunet. Det er virkelig godt nyt for de unge studerende og flygtninge, som boligerne bygges til. Vi har fået en masse gode erfaringer med de prisvenlige boliger, og dem vil vi selvfølgelig bruge, når vi nu er i gang med at se på, hvordan vi kan sikre en boligpolitik i balance, siger Roskilde Kommunes borgmester, Joy Mogensen. 

Roskilde Kommune har et stort behov for at kunne tilbyde særligt unge og flygtninge billige boliger, fordi deres indtægt er begrænset. Til projektet i Tunet har ROCKWOOL udviklet et innovativt byggesystem af ikke-brændbar stenuld, RockZero. Systemet gør boligerne energieffektive og muliggør tynde vægge og dermed en maksimal udnyttelse af kvadratmeterne.

De lave udgifter til opvarmning af boligen medvirker til at sikre den lave husleje, og netop samarbejdet mellem Roskilde Kommune, Rockwool og KAB har vist sig at være særdeles godt for de kommende lejere.

Derfor "Tunet"

Come visit me at Tunet

Underlig fisk, ’Tunet’, men ikke grebet ud af den blå luft: Et ’tun’ er i Norge en klynge af mindre gårde, der er samlet om et fælles dyrkningsareal. Og netop det begreb har været inspirationskilde for arkitekterne bag de nye boliger: Tre klyngebebyggelser med huse og længer samlet i en klump med små gyder og stræder og plads til at dyrke de omkringliggende arealer i fællesskab.

Det blev RUC-studerende Mathias Eskelund, der vandt navnekonkurrencen med navnet ”Tunet”.

”Med direkte reference til strukturen på byggeriet, som er inspireret af et norsk tun, foreslår jeg at boligafdelingen navngives Tunet. Jeg synes ganske enkelt det er et fedt ord. Det er kort og enkelt, og ret åbent – det vil ligge godt til dagligdagssproget for unge: ”Jeg bor i Tunet” / ”Der er loppemarked på Tunet i weekenden”. Det vil også være nemt at udtale på engelsk for de engelsktalende flygtninge – og det er et vigtigt hensyn, hvis man gerne vil skabe en boligafdeling, hvor de unge flygtninge føler sig velkomne fra dag 1: ”Come visit me at Tunet, we’ve got a really nice garden!”

Dato: 15. Maj 2018

Senest opdateret:

05. Februar 2019