You are here

Bibliotekerne åbner 18. maj, men under andre vilkår end normalt
Af Roskilde Bibliotekerne
Fra mandag den 18. maj kan du igen aflevere fysiske bøger og andre materialer. Også bogbussen kommer ud at rulle igen efter normal køreplan.

Roskildes fem lokalbiblioteker og Roskilde Bibliotek åbner for udlån og aflevering i bemandet åbningstid fra mandag den 18. maj. Efter regeringens anvisninger må man endnu kun opholde sig på bibliotekerne i begrænset omfang. 

Arrangementer og andre aktiviteter, samt bibliotekarisk betjening i de fysiske rum, er heller ikke er muligt i første omgang.

Grundet praktiske omstændigheder forbundet med etablering af sikkerhedsforanstaltninger, vil Roskilde Bibliotek kun åbne en afgrænset del af bygningen på mandag, men vil efter planen åbne helt ugen efter:

”På baggrund af regeringens udmelding, kan vi fra på mandag den 18. maj igen kan byde velkommen i bibliotekernes fysiske samlinger og sende bogbussen ud på landevejen igen. Medarbejderne arbejder på højtryk for at sikre nogle gode løsninger, så vi får fysisk adgang til litteratur, læring og gode oplevelser”, fortæller Claus Larsen, formand for Kultur- og Idrætsudvalget.

Bibliotek- og borgerservicechef, Christian Lauersen, supplerer:
”Mange borgere giver udtryk for, at de savner de fysiske materialer og den personlige kontakt med vores personale. Selvom det digitale bibliotek kan tilbyde rigtig mange gode læseoplevelser, er det nu ikke helt det samme, som en god fysisk bog og en personlig anbefaling fra din lokale bibliotekar.”

Sikkerhed frem for alt
Af hensyn til borgernes og de ansattes sikkerhed kommer den gradvise genåbning til at ske inden for rammerne af sundhedsmyndighedernes retningslinjer og anbefalinger:

”Fase 2-genåbningen for landets folkebiblioteker giver mulighed for udlån og aflevering, men ikke ophold på biblioteket. Det betyder, at vi ikke kommer til at åbne de fysiske biblioteker, som vi kender dem fra før COVID-19, helt endnu. På vores hjemmeside kan du læse mere om alt det, der er godt at vide, når du for eksempel skal aflevere materialer, eller besøge bogbussen”, slutter Christian Lauersen.

Læs mere om genåbningen af bibliotekerne på roskildebib.dk og følg med på facebook.com/roskildebib

Kontakt

Roskilde Bibliotekerne
Dronning Margrethes Vej 14
4000 Roskilde
Administration By Kultur og Miljø
Tlf 46 31 50 00
Dato: 15. Maj 2020

Senest opdateret:

15. Maj 2020