1 mio. tyskere lærer af Roskildes pakkelevering

Den tyske tv-station ARD har været på besøg i Roskilde for at fortælle seerne om en anderledes måde at få leveret pakker på.

I Tyskland er mange større byer overfyldt med varevogne fra mange forskellige pakkeselskaber, der hver især skal levere pakker til døren som følge af en kraftigt stigende nethandel.

Yderligere er arbejdsvilkårene for chaufførerne meget dårligt reguleret, så lønningerne kan være langt under mindsteniveauet.

Det tyske tv-program Plus Minus på den landsdækkende kanal ARD vender sig derfor mod Danmark og Roskilde for at vise, at der er alternative måder at levere pakker på.

Roskilde Kommunes formand for Klima- og Miljøudvalget, Karim Friis Arfaoui, fortæller i programmet om kommunens samarbejde med firmaet CityLogistik.

Levering af varer og forsendelser til Roskilde Rådhus foregår via virksomheden, hvor alle leverancer og forsendelser samles hos Citylogistiks logistikcenter uden for bymidten.

Herfra sker der to gange om ugen én samlet levering til rådhuset i eldrevne last- og varebiler eller med en el-cykel med lad.

På den måde er antallet af leveringer gået fra omkring 50 til 2 om ugen.

En række butikker i Roskilde - og andre kommuner - har tilsluttet sig ordningen eller er ved at gøre det. Roskilde Kommune tester i øjeblikket, om systemet også kan udbredes til skoler, daginstitutioner, plejehjem osv.

Det sker af hensyn til trafiksikkerheden, mindre trængsel og mindre CO2 udledning i byerne.

Det tyske tv-program, som har omkring 1. mio. seere, kan ses her. Indslaget fra Danmark og Roskilde starter ca. 6 minutter inde.

Plan og Udvikling
Afdeling Plan og Udvikling