You are here

120 boliger + butikker på hjørnet af Søndre Ringvej og Køgevej
Af Lars Elmsted, Kommunikation, By, Kultur og Miljø
Plan- og Teknikudvalget anbefaler at arbejde videre med en lokalplan, der udvikler grunden på det nordvestlige hjørne af Sønder Ringvej og Køgevej. Der skal være almene - og ejer- eller lejerboliger, forretninger og daginstitution. Byggeriet vil stå klart i 2021.

Det er en private ejendomsudvikler og Boligselskabet Sjælland, der ønsker at bygge nyt på arealet.

Mod syd placeres en samlet bebyggelse, som vil rumme ca. 120 boliger, forretninger og dagligvarebutik. Bebyggelsen bliver 3-6 etager, med 3-4 etager mod den eksisterende bebyggelse i Ringparken og 6 etager mod krydset Søndre Ringvej og Køgevej.

Den nordlige del af grunden udlægges til institution, da der allerede i dag ligger to daginstitutioner på arealet.

”Vi er positive over for forslaget, da vi kan få en attraktiv bebyggelse, der løfter kvaliteten og oplevelsen af hele Roskilde Syd”, fortæller formand for Plan- og Teknikudvalget, Tomas Breddam.

”Samtidig vil vi under forløbet med lokalplanen afklare, præcist hvor mange almene boliger Roskilde Kommune vil kræve opført i bebyggelsen.
Da der på lokalplansområdet i dag er to daginstitutioner, der bor i lejede bygninger - den selvejende Kastanjen og den kommunale Spirrevippen – vil vi også sikre, at området fremover får den fornødne plads til daginstitutioner”, siger Tomas Breddam.

”Forslaget arbejder med, at det eksisterende butikscenter med bl.a. Fakta bliver styrket, så den lokale handel kan fastholdes. Det er vi glade for. Jeg er også overbevist om, at projektet kan være med til at skabe et fornyet og attraktivt indtryk af Roskilde Sydby, som kan være en start på meget mere”, siger udvalgsformanden.

Fakta

Forslag til lokalplan 672 vil omdanne arealet til en attraktiv bebyggelse med høj arkitektonisk kvalitet og med en blanding af almene og private boliger.

Projektet er delt i en nordlig og sydlig del, og der skal etableres et byrum imellem de to områder.

Mod nord udlægges et areal på ca. 3.500m2 til institutionsformål. Byggeriet placeres mod Køgevej, så der skabes et udeareal mod vest, ind mod den eksisterende bebyggelse i Ringparken.

Mod syd placeres en samlet bebyggelse på 13.150m2, som vil rumme ca. 120 boliger, op til 700m2 forretninger og op til 1200m2 dagligvareforretninger. Bebyggelsen bliver 3-6 etager, med 3-4 etager mod den eksisterende bebyggelse i Ringparken og 6 etager mod krydset Søndre Ringvej og Køgevej.

Parkeringen skal delvist placeres under terræn for at sikre tilstrækkeligt friareal.

Målet er, at Køgevej og Søndre Ringvej i højere grad skal opleves som bygader og ikke som facadeløse omfartsveje. Det skal derfor sikres, at butikkerne orienterer sig mod gaden, og at der plantes træer.

Lokalplanen forventes 1. behandlet i vinteren 2019 og den endelige lokalplan forventes vedtaget i sensommeren 2019.

Nye_boliger_i_krydset_mellem_Koegevej_og_Ringvejen_2.jpg

Nye_boliger_i_krydset_mellem_Koegevej_og_Ringvejen
Alt Text: 
Nye_boliger_i_krydset_mellem_Koegevej_og_Ringvejen

Kontakt

Plan og Udvikling
Rådhusbuen 1
4000 Roskilde
Afdeling Plan og Udvikling
Administration By Kultur og Miljø
Tlf 46 31 30 00
Dato: 17. August 2018

Senest opdateret:

17. August 2018

Tilføj kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive vist på siden.
CAPTCHA
Dette spørgsmål er for at forhindre spam.