You are here

Bedre trafiksikkerhed for børnene i Gadstrup

Af Lars Elmsted, Kommunikation, By, Kultur og Miljø
En ny cykelstiforbindelse mellem Snoldelev og Gadstrup Skole skal gøre det sikrere for børnene i Gadstrup og Snoldelev at komme til og fra skole.

Snart bliver det sikrere at sende sine børn i skole i Gadstrup. Etableringen af nye gang- og cykelstier mellem Svanevej og Hovedgaden vil nemlig gøre strækningen mellem Snoldelev og Gadstrup Skole mere sikker at færdes på.

"Jeg er rigtig glad for, vi kan give gang- og cykelstierne i Gadstrup et løft og samtidig være med til at højne sikkerheden for de mange børn, der hver dag skal fra og til skole", siger Tomas Breddam, formand for Plan- og Teknikudvalget i Roskilde Kommune. 

For at projektet kan realiseres, skal kommunen købe et 100m2 areal jord fra cirka syv lodsejere. Jorden skal komme fra markarealer og mindre arealer fra forhaverne langs Brordrupvej.

Projektet indbefatter nye gang- og cykelstier langs begge sider af Brordrupvej fra Svanevej og til Hovedgaden.

Efter planen går anlægsarbejdet i gang i november i år og forventes at være afsluttet i juli 2019.

Kontakt

Veje og Grønne områder
Rådhusbuen 1
4000 Roskilde
Afdeling Veje og Grønne områder
Administration By Kultur og Miljø
Tlf 46 31 30 00
Dato: 05. Oktober 2018

Senest opdateret:

18. Marts 2019

Kommentarer

Cykelsti mellem Ramsølille og Gadstrup

Og hvad med vejen fra Ramsølille til Gadstrup? Den er da langt mere farlig!!! Skal de børn der bor herude ikke kunne cykle i skole? Bilisterne køre meget stærkt på den strækning og der er flere steder meget dårligt udsyn. Jeg ved da, at min datter ikke for lov til at cykle i skole, som forholdene er nu.

Cykelsti

Hej Mia
Vi er klar over, at der er behov for at forbedre forholdene for cyklister på Ramsølillevejen. I Cyklistplan 2017 er der foreslået en dobbeltrettet cykelsti langs med Ramsølillevejen mellem Ramsølille og Gadstrup. Projekterne i cyklistplanen indgår i prioriteringen af puljen til cyklisme, trafiksikkerhed og mobilitet, men vi kan ikke på nuværende tidspunkt sige, hvornår projektet kan realiseres.
Du kan evt. læse cyklistplanen her: http://roskilde.dk/sites/default/files/Trafik/Cyklistplan_2018_ENDELIG_V...

Mvh Lars Elmsted

Brordrupvej Gadstrup

Er der en plan for etablering af projektet, så jeg som borger i Gadstrup og omkring Brordrupvej kan følge med i udviklingen,- her tænker jeg også oplysning i forhold til eventuel midlertidig lukning af vej samt midlertidig omkørsel o.l.? Det er ikke specielt meget jeg som borger boende tæt på projektet er blevet oplyst. Og hvornår påbegyndes og afsluttes arbejdet?

Brordrupvej Gadstrup

Hej Kasper
Alle der bor tæt på projektet bliver adviseret med SMS, hvis der kommer trafikomlægninger eller andet, der generer i dagligdagen. Det sker nogle dage før, det bliver aktuelt.
Mvh Lars Elmsted, Roskilde Kommune