You are here

Bibliotekernes efterårsprogram på gaden
Af Anders Jørgensen
  • Forsiden af bibliotekets program

    Det er Alexander Hacke fra Einstürzende Neubauten, der pryder forsiden af programmet

Hent det trykte program på et af bibliotekerne eller læs det online i artiklens link.

”Sprog og bevægelse hænger sammen. Det gør fysisk og mental sundhed også. Det er vi vist alle sammen efterhånden enige om. Hvad har det med et biblioteksprogram at gøre? Tænker du måske. Hvis du summer over den mangfoldighed, som bibliotekernes halvårsprogram udtrykker, er bevægelser lige præcis det, der på magisk vis binder det hele sammen”, siger Claus Larsen, formand Kultur og Idrætsudvalget.

Eksempler fra programmet

10. oktober kommer professor Bente Klarlund til Jyllinge og fortæller om, hvor nyttigt det er bogstaveligt talt at gå en tur. Det holder op til 35 sygdomme fra døren.

I Gundsømagle er det ikke selve det at gå, men mere at gå i dybden med ernæring og træning, der er på plakaten sammen med træner og kostvejleder Irene Pasby 2. november.

Du kan gå i dybden med immigranter, der bevæger sig over store afstande, når bibliotekaren Gustav Lindberg Maindal anbefaler bøger i en spændende booktalk. Eller rejse med til Eventyrernes Klubs foredrag 23. oktoberom fjerne egne og ufremkommelige steder i anledningen af, at de fylder 80 år.

Kulturstrøget, som biblioteket er en del af, deltager i Golden Days-festivalens store tema om1989 fra 6.-22.september med en række arrangementer om at bryde muren ned, om blokke i bevægelse og en verden, der fandt en ny orden.

Du kan eksklusivt opleve Alexander Hacke fra Einstürzende Neubauten og Lars Top-Galia fra Sort Sol snakke om Berlin sidst i 80’erne, store bevægelser i musikken, bz’ere og punkmiljøet 12. november.

Bibliotekernes har også eget tema På sporet af arbejderen, der tager afsæt i togenes univers med udstillinger og foredrag.

Læs programmet online på issuu

Dato: 14. August 2019

Senest opdateret:

01. Oktober 2019