You are here

Fem tilfælde af coronasmitte på Klostermarksskolen

Af Holger Petersen, Kommunikation, Skole og Børn
1.C., 2., 4., 6. og 7. årgang sendes hjem for at forhindre yderligere spredning af smitte

Med to nye konstaterede tilfælde i dag har Klostermarksskolen nu fem elever, fordelt på fem årgange, der er testet positive for coronavirus. Hertil kommer et antal forældre, som skolen har kendskab til er smittede. 

Skolen har været i kontakt med Styrelsen for Patientsikkerhed for at drøfte videre skridt for at forhindre yderligere spredning af smitte blandt skolens elever. I samråd med styrelsen har skolen valgt at sende 1.C., 2., 4., 6. og 7. årgang hjem i løbet af i dag, fordi det er dem, der har de nævnte tilfælde af coronasmitte. Det vil ske stille og roligt, og for 1.C., 2. og 4. årgangs vedkommende når skolen har været i kontakt med forældrene. Børnene skal blive hjemme, til de er testede og konstateret fri for smitte.

Skolen er også i gang med at opspore lærere og pædagoger, der kan have været i kontakt med de børn, der er smittede. Alle, der sendes hjem, skal coronatestes to gange. Hvis den første test er negativ, kan man vende tilbage til skolen inden den anden test. Ellers skal man blive hjemme til anden test er gennemført og viser, man er smittefri.  

Endnu er der få, der er smittede, og skolen har i samråd med styrelsen og forvaltningen taget de nævnte skridt for at forhindre, at smitten spreder sig. Skolen og forvaltningen er i gang med at udarbejde en plan for, hvordan skolen kører videre under hensyn til de retningslinjer, der gælder for håndtering at smitterisikoen. 

Der bliver etableret nødundervisning for de elever, der sendes hjem. Opmærksomheden vil også blive skærpet i forhold til de rutiner, der skal følges for at begrænse spredning af smitte – både afstandskrav, hygiejnekrav og andre forholdsregler.
 

Dato: 08. September 2020

Senest opdateret:

15. September 2020