You are here

Flere blandede boliger på vej i Roskilde

Af Line Rieck
Roskilde Kommune skal have flere almene boliger. Der skal være plads til rig og fattig, ung som gammel, alle steder i kommunen. Og til at sikre den udvikling, i takt med at Roskilde Kommune vokser i indbyggertal og areal, skal der flere forskellige boligformer til.

Byrådet i Roskilde Kommune vil sikre mangfoldighed og social balance i hele kommunen, så også sygeplejersker, politibetjente og kassedamer kan finde en bolig i Roskilde Kommune, der passer til deres behov, og med 83 nye almene familieboliger på tegnebrættet i Jyllinge og Viby, bliver det fremadrettet nemmere at finde en almen familiebolig i den nordlige og sydlige del af kommunen.  

- Der er brug for boliger til alle - der er til at betale - i hele kommunen. Skal vi have et velfungerende boligmarked i Roskilde, skal vi skabe en god blanding af private lejeboliger, andelsboliger, ejerboliger og almene boliger. Sammen arbejder vi på tværs af politiske udvalg for at sikre, at vi kan tilbyde forskellige boligtyper i hele kommunen. For der skal være plads til alle i Roskilde, siger borgmester Joy Mogensen.

Byrådet har godkendt byggeriet af i alt 83 nye almene familieboliger, der er blevet godkendt i Økonomiudvalget. Der kommer efter planen 38 nye almene familieboliger i Skousbo og 45 almene familieboliger ved Jyllingehallen i Jyllinge.

Alternative boligløsninger skal afprøves

Der skal være boligløsninger til alle; også unge der ikke har et sted at bo, og derfor typisk sover på sofaen hos venner og bekendte i lange perioder. Derfor har Beskæftigelses- og Socialudvalget i Roskilde Kommune besluttet at støtte op om den frivillige organisation Hjem-til-alle, der vil prøve at få private roskildeborgere til gratis at åbne deres hjem for sofasurferne, som de hjemløse unge også kaldes. Tanken er, at de unge uden beregning kan bo i et ledigt værelse i nogle måneder, indtil der er fundet en bedre egnet bolig. Roskilde Kommune bidrager med at finde egnede unge og fortælle dem om den nye mulighed:

- Inspirationen kommer fra England, hvor der er erfaring for, at borgere gerne åbner deres hjem og låner et ledigt værelse ud til en ung boligløs. Nu har Danmark og England som bekendt to meget forskellige velfærdsmodeller, så det bliver spændende at følge projektet. Jeg håber, det kan lykkes at finde 10-15 familier, der vil åbne deres hjem, for det ville være et godt bidrag til en løsning, siger formand for beskæftigelses og socialudvalget Bent Jørgensen.

Ikke problemer med tomme boliger

På ældreområdet har der for nylig været fokus på, om der står tomme ældreboliger rundt omkring i kommunen, som savner beboere, men en analyse af området viser, at det ikke er et nævneværdigt problem. Men der er fortsat brug for flere mindre boliger til ældre borgere i kommunens mange lokalsamfund, siger formand for Sundheds- og Omsorgsudvalget Morten Gjerskov:

- Der er mange ældre, som har brug for en mindre bolig, og som gerne vil blive i nærområdet. Det kan være lejeboliger eller seniorbofællesskaber, hvor man kan leve et godt ældreliv, også hvis man får brug for pleje. Det nye byråd har aftalt at nedsætte et boligpakkeudvalg, der skal se på den udfordring, og det forventer jeg mig meget af, siger Morten Gjerskov.

Dato: 22. December 2017

Senest opdateret:

18. Marts 2019

Kommentarer

SENIORBOFÆLLESKABER, MINDRE LEJEBOLIG

Hvordan bliver man skrevet op til disse boliger ???

MVH Kirsten Husmand

Seniorbofællesskaber i Roskilde Kommune

I Roskilde Kommune er der to bofællesskaber, som Boligselskabet Sjælland er ansvarlig for; Munksøgård i Trekroner og Kløverparken i Hyrdehøj. Generelt er der mindst et par års ventetid på en bolig her. Kontakt boligselskabet for at høre mere (www. bosj.dk). Der findes også det private seniorbofællesskab Højen, som ligger i Himmelev (www.hte-roskilde.dk).

Bolig i Roskilde

Jeg er ude efter en bolig i Roskilde, alt har interesse.