You are here

Folkeskoler har fået nye faglokaler for 48 mio. kr.

Af Holger Petersen, Skole og Børn
  • Østervangsskolens musikelever leverede underholdningen, da skolen indviede nye faglokaler i 2016

    Østervangsskolens musikelever leverede underholdningen, da skolen indviede nye faglokaler i 2016

En ekstra indsprøjtning på 48 mio. kr. over tre år til at renovere faglokalerne på folkeskolerne betyder, at første del af Roskilde Kommunes store renoveringsplan nu er i mål.

Det er store beløb, der i disse år investeres i Roskilde Kommunes folkeskoler. En renoveringsplan for årene 2015-25 beløber sig i alt i 318 mio. kr. fordelt over ti år. Køkkener og faglokaler til fysik, idræt og biologi er nu færdige på de skoler, hvor lokalerne har trængt til et løft. Den del af renoveringen fik et ekstraordinært tilskud på 48 mio. kr. af Roskilde Byråd i 2015, fordelt med 16 mio. kr. årligt over tre år. 

- Vi skal investere i folkeskolen, så vores børn og unge har de bedste forudsætninger for at lære og trives. Vi er ambitiøse og arbejder for, at skolerne i Roskilde Kommune skal blive blandt de bedste i Danmark, og det kræver, at rammerne for undervisningen er i orden, siger borgmester Joy Mogensen.

Skolernes indeklima er fortsat en del af Roskilde kommunes store skolerenoveringsplan. De første skoler har fået ventilation, og flere får over de kommende år. Men der mangler fortsat en del, viser en status, som netop har været forelagt Skole- og Børneudvalget. Som udgangspunkt er der afsat 27 mio. kr. årligt til skolerenovering frem til og med 2025. Heraf er 10 mio. kr. årligt en ekstra bevilling fra byrådet, som puljes med de 17 mio. kr., der i forvejen er i budgettet til skolerenovering og vedligeholdelse. Det er ud af disse ti mio. kr., ventilationsanlæggene finansieres.

- Indeklimaet betyder rigtig meget, når eleverne skal have energi til en lang skoledag. Det har haltet på flere skoler, og det gør vi noget ved. Det har vist sig at være en rigtig god investering, så vi fortsætter arbejdet med forbedringer af indeklimaet, indtil alle skoler er i mål, siger formand for Skole- og Børneudvalget, Claus Larsen.

Strategien for skolerenovering blev vedtaget af byrådet i 2015. Udgangspunktet var og er, at skolernes behov for renovering og vedligeholdelse er meget forskelligt. En skole som Trekronerskolen har naturligvis ikke samme behov for renovering som kommunens ældre skoler. Dertil kommer, at det varierer meget fra skole til skole, hvor påtrængende behovet for ventilationsanlæg er.

Dato: 21. December 2017

Senest opdateret:

18. Marts 2019