You are here

Har du talt med din sundhedskonsulent i dag?
Af Sanne Pedersen, Social, Job & Sundhed
I et nyt pilotprojekt kan Roskildes borgere få personlig hjælp og vejledning gennem app’en LIVA, når de vil arbejde med en sundere livsstil.

Den nye, gratis app kaldet LIVA kan hjælpe dig med at holde kursen for en ny, sundere livsstil. App’en er især relevant, hvis du lider af KOL, diabetes, hjerteproblemer, svær overvægt eller en kronisk sygdom. Du kan bl.a. holde regnskab med kost, motion, blodtryk, søvn alt efter behov:

- Med denne app håber vi at nå flere borgere, der gerne vil ændre livsstil, men som har rigtigt svært ved at komme i gang. Med app’en får de let adgang til sundhedspersonale, som kan hjælpe og støtte, og borgerne kan selv holde regnskab med deres egen udvikling. Jeg håber, Roskildes borgere vil være med til at teste app’en af, opfordrer formanden for Sundheds- og Omsorgsudvalget Morten Gjerskov.

Med LIVA på telefonen eller computeren samarbejder du fx med en af kommunens sundhedskonsulenter eller diætister og sammen, sætter I mål for hverdagen. Gennem app’en er det let at holde øje med egne mål og tale med fagligt dygtige folk, fx gennem et videochatrum. Borgerne kan også indgå i et online fællesskab med ligesindede borgere, der har samme udfordringer som en selv. Tanken er, at borgerne her kan hjælpe og støtte hinanden.

Sundhedsapp’en LIVA er et pilotprojekt, som Roskilde Kommune gerne vil have borgere til at teste i 2017. Herefter evaluerer kommunen projektet for at se, om app’en fremadrettet skal være en del af kommunens sundhedsindsats.

FAKTA

  • Pilotprojektet gennemføres i samarbejde med Syddansk Universitet, som sammen med en række kommuner deltager i den løbende udvikling af applikationen.
  • App’en kan hentes gratis til computer, tablet eller telefon.

 

Dato: 13. Februar 2017

Senest opdateret:

18. Marts 2019