You are here

Hjemmeboende borgere skal sikres varm mad

Af Johanne Breum Jacobsen, Social, Job & Sundhed
Varm mad og mere økologi. Det er de fokuspunkter, Roskilde Kommune vil gå efter, når der i foråret 2019 skal findes nye leverandører af madservice til borgere, der får mad hjemme.

Borgere, der får leveret mad hjemme, kan fortsat være sikre på at få varm mad. Sundheds- og Omsorgsudvalget besluttede nemlig på sit seneste møde, at den varme mad bliver en af de overordnede kriterier, når Roskilde Kommune i foråret skal udpege de leverandører, borgerne fremover kan vælge imellem:

- Mad af god kvalitet er noget, vi prioriteter højt. Den skal være en kilde til næring, men også glæde, og her ved vi, at den varme mad er med til at gøre måltiderne mere indbydende for borgerne. Derfor bliver det en del af tildelingskriteriet ligesom vores ønske om mere økologi, forklarer Morten Gjerskov, formand for Sundheds- og Omsorgsudvalget.

I forhold til økologien er målet for Roskilde Kommune, at 90 % af den mad, der udbydes i 2025, skal være økologisk. I det kommende udbud vil det tælle til en leverandørs fordel, hvis de kan levere mere økologi end de øvrige tilbudsgivere.

FAKTA

  • Der skal findes to madleverandører, som borgerne, kan vælge mellem i perioden fra 2019 til 2023.
  • I budgetforliget for 2019 er det blevet besluttet, at kommunen melder sig som den ene madleverandør, hvis ikke det lykkes at finde to egnede.
Dato: 17. Januar 2019

Senest opdateret:

17. Januar 2019