You are here

I Viby kan de gå på vandet

Af Lars Elmsted, Kommunikation, By, Kultur og Miljø
Det er ikke mange stier i Danmark, der har en 40 meter lang rist med vand under, som går gennem et rør under en jernbane. Men sådan en sti har de nu fået i Viby.

Derfor kunne borgmester Joy Mogensen og udvalgsformand for Klima – og Miljøudvalget, Karim Arfaoui, sammen med alle de andre fremmødte, gå en tur på vandet, da de i går holdt officiel indvielse.

Stien går mellem Vestergade og Kildemosen og giver på den noget utraditionelle måde en ekstra mulighed for at komme på tværs af jernbanen. På længere sigt bliver stien et led i at få skabt en rekreativ forbindelse mellem Viby og Klosterskov.

Det har taget lidt tid for kommunen at få alt på plads. Der skulle nemlig både laves en aftale med betonvarefabrikken Concrete A/S om køb af arealet langs banen og samtidig skulle Banedanmark give lov til, at stien må gå gennem viadukten under banen, der hvor åen løber.

Hvis du selv vil prøve stien, kan du starte ved Peder Syv Spejdernes hytte ved Vestergade, som i går stillede op med bålsuppe, saftevand og kaffe. Du kan også starte i Kildemoseparken ved legepladsen og gå lidt til venstre, inden du møder undergangen gennem viadukten.

Kontakt

Veje og Grønne områder
Rådhusbuen 1
4000 Roskilde
Afdeling Veje og Grønne områder
Administration By Kultur og Miljø
Tlf 46 31 30 00
Dato: 06. April 2018

Senest opdateret:

06. April 2018

Tilføj kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive vist på siden.
CAPTCHA
Dette spørgsmål er for at forhindre spam.