You are here

Musikalsk ildsjæl glæder sig over ”velfortjent” handicappris
Af Søren Schaadt Larsen, Social, Job & Sundhed
Årets handicappris blev i år givet til en mand, der har dedikeret sit liv til handicappede og musik, og overrækkelsen blev også en dag i musikkens tegn.

Der var rød løber, fest, farver, god musik og stor jubel, da Handicapprisen 2017 blev delt ud torsdag eftermiddag. Uddelingen af prisen rykket ud fra rådhuset til ITC Dagcenter for Handicap i Svogerslev.

Handicapprisen 2017 gik til Claus Halkjær, som er ITCs musikkonsulent – og meget mere end det. For sammen med stedets borgere arrangerer han revyer, teatre og en festival – og så spiller han med i tre forskellige bands med de handicappede, hvor blandt andet bandet Candy Floss sørgede for musik til prisoverrækkelsen. Det store engagementet fik juryen til at give ham flotte ord med på vejen:

- Det er imponerende, så megen drivkraft du besidder til gavn for borgere med handicap. Din indsats rækker vidt ud over, hvad man kan forvente. For selv om du er ansat på handicapområdet og til daglig er aktiv her på ITC Svogerslev – og andre steder – så præsterer du noget særligt. Du gør livet bedre for borgere med handicap, lød det fra Peter Vonsild, formand for handicaprådet, da han overrakte prisen.

Uden at forklejne de andre nominerede, mener Claus Halkjær, prisen er velfortjent, og dedikerer den samtidig til de mange handicappede, som han dagligt arbejder og spiller musik med:

- Det er lidt antijantelov, at jeg mener det. De skal tro, de er noget – især når de er handicappede. Det arbejder jeg med at få dem til at tro, og det gør de også. Mit mål er, at de bliver set som mennesker, der kan noget - og ikke som handicappede. De er godt klar over, at de er handicappede, men de vil gerne bevise, at de også kan noget, som de store stjerner kan. De skal bare have den rette støtte og hjælp, og det er der ITC og jeg kommer ind i billedet. De bliver ikke set som den udviklingshæmmede, som ikke kan noget, de bliver synlige for nogle evner, de har, siger Claus Halkjær.

Da prisen blev overrakt jublede de mere end 100 gæster – men mest af alle Candy Floss, som Claus Halkjær dagligt spiller med. Bandets medlemmer ser nemlig Handicapprisen som deres egen, fordi Claus Halkjær forsøger at gøre handicapområdet mere synligt – og her er Candy Floss med 30 koncerter om året en vigtig brik. Det samme er Roskilde Handi-Festival, revyer og teatre, som Claus Halkjær arrangerer med borgerne.

Claus Halkjær fik overrakt Handicapprisen på 5.000 kroner sammen med et vinderbevis, hvorefter prisen blev fejret sammen med Candy Floss, som for alvor gav den gas efter prisen var givet.

FAKTA

For at gøre sig fortjent til Handicapprisen på 5.000 kr., så skal man have gjort en særlig indsats til gavn for borgere med handicap i Roskilde Kommune fx:

  • Inklusion i foreningsliv eller i det almindelige samfundsliv
  • Skabt beskæftigelse for borgere med handicap
  • Skabt aktiviteter og udfoldelsesmuligheder for alle borgere med funktionsnedsættelse
  • Skabt god tilgængelighed for borgere med handicap
  • Skabt mulighed for bedre sundhed og livskvalitet for borgere med handicap
Dato: 08. December 2017

Senest opdateret:

18. Marts 2019