You are here

KAB etablerer 67 lejeboliger på Musicon

Af Line Rieck
Den kreative bydel Musicon udvides med 67 almene boliger i den nye boligtype 'Generationernes byhus'.

KAB bygger 67 lejeboliger i ’Generationernes Byhus’, der er en del af ' Det Høje C’ på Musicon. Lokalplanen for ’Høje C’ er netop blevet vedtaget i byrådet og bliver en blandet bebyggelse på cirka 14.000 kvadratmeter indeholdende rækkehuse, etageboliger og erhvervsbyggeri. Det betyder, at der nu opføres en etagebebyggelse til almene boliger langs med Rabalderstræde og hjørnet af Rabalderstræde/Pulsen, med et forventet etageareal på ca. 6.900 m² - mens ejerboligerne placeres bagved denne bebyggelse op til Rabalderstræde i form af tæt/lav boliger med et etageareal på ca. 6.500 m². I stueetagen langs med Rabalderstræde opføres der ca. 400 m² publikumsorienterede faciliteter i form af f.eks. butik, cafe, restaurant. Generationernes Byhus kommer til at indeholde et seniorbofællesskab, familieboliger og ”venneboliger” med plads til 18 unge.

”Kombinationen af boliger for familier og seniorer i en ny type byhus, som vi kalder ’Generationernes Byhus’ er super spændende. De mange nye lejeboliger betyder, at der nu kommer endnu mere liv i den kreative bydel. Musicon er i en rivende udvikling. Et sted hvor mangfoldigheden lever i form af de mennesker der besøger, bor og arbejder i bydelen,” siger borgmester Joy Mogensen.

Musicon ligger mellem Dyrskuepladsen og Roskilde Station på et cirka 250.000 m2 stort område – og skal være motor for udviklingen af Roskilde til en by med endnu mere fokus på kultur, kulturerhverv, uddannelse, events og boliger. Musicon er en spændende og attraktiv bydel med markante kulturinstitutioner, stærke frivilligaktiviteter og et blomstrende erhvervsliv med mange iværksættere og startup-virksomheder. Området er et kreativt vækstcenter i Roskilde Kommune og bydelen vokser hele tiden. Indenfor de kommende år vil der i bydelen blive opført ca. 400 nye boliger, således at ønsket om diversitet opfyldes.

Musicon bliver ikke udviklet som andre bydele. Udviklingen sker i tæt samarbejde med folk fra kultur- og erhvervslivet samt ejendomsudviklere, som synes, det er spændende at være med til at præge udviklingen i en dynamisk og mangfoldig bydel. Når Musicon er færdigudviklet om 10-15 år, vil det være en kreativ bydel med liv det meste af døgnet, cirka 1000 boliger og omkring 1.000 arbejdspladser.

’Det Høje C’ bliver et højhus, der kan ses fra motorvejen, og som giver en enestående udsigt over hele Roskilde. Det kommende byggeri er tegnet af arkitektfirmaet NB4 med arkitekt MAA Jesper Martin Højriis Hansen som tegnestuechef.

Fakta om Høje C:

  • Projektet indeholder cirka 14.000 kvadratmeter blandet bolig og erhverv
  • Boligselskabet KAB bygger6.900 m² almene boliger – hvilket bliver til 67 lejeboliger     
  • En privat investor bygger derudover 6.500 m² private boliger
  • Bebyggelsen kommer til at ligge i Roskildes nye kreative bydel, Musicon
  • - Arkitektfirmaet NB4 har tegnet det kommende byggeri.
Dato: 01. Juni 2017

Senest opdateret:

18. Marts 2019