You are here

To modtagere af årets Integrationspris

Af Johanne Breum Jacobsen, Social, Job & Sundhed
Roskilde Kommunes Integrationspris er blevet uddelt for tredje gang. Den blev delt mellem Karina Holst fra Himmelev Gl. Præstegård og Simone Friborg & Amalie Skiver fra Red Barnet Ungdom i Roskilde.

Der er rigtig mange derude, som gør en forskel og en kæmpe indsats, både som privatpersoner, arbejdsgivere, institutioner og frivillige for nye borgere i kommunen, og ikke mindst børn og unge, som virkelig har brug for det. Derfor bør de personer, der gør en særlig indsats i forhold til de etniske minoriteter, anerkendes og synliggøres og derfor uddeles integrationsprisen hvert år af Integrationsrådet i Roskilde Kommune. Prisen er på 10.000 kr.

Hjælpende hænder til både unge og ældre

Vinderne af Roskilde Kommunes Integrationspris 2018 blev Karina Holst, afdelingsleder i Himmelev Gl. Præstegård, og to unge kvinder fra Red Barnet Ungdom i Roskilde, Simone Friborg & Amalie Skiver:

-  Hele syv kandidater var indstillet til integrationsprisen og det at vælge blandt så mange gode kandidater var rigtig svært - vi syntes, alle fortjente prisen, og I skal vide, at I alle gør en kæmpe stor forskel for Roskildes nye borgere, sagde Necdet Oklu, formand for integrationsrådet.

Alle har potentiale

Karina Holst er en ildsjæl når det kommer til at hjælpe kvindelige Integrationsborgere. Hun har gjort en kæmpe stor indsats og hjulpet flere borgere i praktik, løntilskud og ordinært arbejde på plejehjemmet i Himmelev.

Karina arbejder ud fra det princip, at uanset om man er psykisk eller fysisk begrænset, så har man et potentiale at udvikle og dermed kan man styrke sine kompetencer. Hun og hendes kollegaer tager imod integrationsborgerne med åbne arme og støtter dem, indtil de kan udføre arbejdet på ordinære arbejdsvilkår.

Leg og lektiehjælp

Simone og Amalie har ved deres frivillige arbejde hos Red Barnet Ungdom været med til at gøre en stor forskel for flygtningebørn og de unges hverdag. De underholder og hjælper børn og unge med blandt andet spil, leg, lektiehjælp, højtlæsning, træning, cykling og ture i lokalområdet.

Red Barnet Ungdoms fokus, herunder Simone og Amalies, er nytilkomne flygtningefamilier. De hjælper ensomme børn og unge til at komme ud i samfundet, få hjælp, forebygge mistrivsel og fravær fra skolen. Børnene (og deres forældre) er meget glade for Simone og Amalie, som deltager i aktiviteterne med stor interesse.

Simone og Amalie har valgt at videregive prisen til foreningen, Red Barnet Ungdom, så der kan laves aktiviteter og andre ting for børnene og de unge.

Dato: 06. November 2018

Senest opdateret:

18. Marts 2019