You are here

Nu gælder de nye opskrivningsregler til dagtilbud

Af Nanna Kirstein Neumann, Skole og Børn
Fra 1. januar 2019 er de nye opskrivningsregler til en plads i dagtilbud trådt i kraft som følge af den nye dagtilbudslov.

Anciennitet efter opskrivningsdato

Den største ændring i de nye regler er, at det nu er den dato, du skriver dit barn op, der afgør dit barns anciennitet på ventelisten til en plads i dagtilbud.

Hvis du skriver dit barn op til en plads i dagtilbud senest 8 uger efter dit barns fødsel, får dit barn anciennitet fra fødselsdatoen. Hvis du ikke skriver dit barn op senest 8 uger efter fødsel, får dit barn anciennitet fra opskrivningsdatoen.

Har du allerede skrevet dit barn op til en plads i et dagtilbud, men vil ændre dit ønske, så får dit barn anciennitet fra den dato, hvor du skriver op til det nye ønske.


Hvad med flytning?

Er du tilflytter til Roskilde Kommune, får du overført dit barns anciennitet fra den kommune, som I fraflytter. Du kan søge om plads i et dagtilbud, så snart du kan dokumentere din tilflytning til Roskilde Kommune.

Hvis du flytter inden for Roskile Kommunes grænser og som følge heraf ønsker en ny plads i et dagtilbud til dit barn, kan du få overført dit barns anciennitet til ventelisterne til de nye ønsker, når du kan dokumentere flytningen.


Frit valg af dagtilbud

De nye opskrivningsregler åbner op for, at du kan skrive dit barn op til et konkret dagplejehjem. Du har også mulighed for at skrive dit barn op til et konkret dagtilbud.


Fakta

 

Dato: 01. Januar 2019

Senest opdateret:

01. Januar 2019