You are here

Nu kan flere borgere komme med indkøbsbussen

Af Sanne Pedersen, Social, Job & Sundhed
Fremover får endnu flere ældre borgere mulighed for at komme en tur på Ro’s Torv og være en del af det sociale fællesskab. Foreningen Roskilde Indkøbsbus har modtaget 350.000 kr. fra Sundheds- og Omsorgsudvalget til at købe endnu en bus, så de bedre kan imødekomme den stigende efterspørgsel.

Et par timer med fælles indkøb, kaffe og kage og hyggeligt samvær med andre ældre, er opskriften på en succes. Foreningen Roskilde Indkøbsbus har haft så stor efterspørgsel på at deltage på indkøbsturene, at man har sagt nej til mange ældre borgere, som ellers har været interesseret i at komme på indkøbstur. Med den nye bus vil foreningen kunne imødekomme den efterspørgsel.

Roskilde Indkøbsbus har hidtil del én bus med Jyllinge/Ågerup Indkøbsbus. Med den ekstra bus, vil der fremover være to busser til de ældre. Det betyder, at der kan laves indkøbsture flere dage om ugen, og så bliver det muligt at udvide til nye dele af kommunen fx Svogerslev, Trekroner, Vor Frue og det sydlige Roskilde:

- Når man ikke længere er en vårhare og bentøjet også er lidt svækket, så kan det være svært at komme af sted på indkøbstur. Derfor er jeg glad for, at udvalget kan hjælpe foreningen Roskilde Indkøbsbus, så endnu flere borgere får en god og hyggelig indkøbstur. Foreningens 50 frivillige gør et vigtigt stykke arbejde for vores borgere, siger Morten Gjerskov, formand for Sundheds- og Omsorgsudvalget.

Foreningen Roskilde Indkøbsbus er en social forening, der tilbyder ældre og svækkede indkøbsmulighed på Ro’s Torv. Bussen henter borgerne på deres bopæl og kører dem til Ro’s Torv, hvor de har to timer til indkøb, inden bussen kører dem hjem. Bussen er bemandet med en chauffør og en medhjælper. På Ro’s Torv møder de andre frivillige, der støtter og hjælper de borgere, som ønsker det. I de to timer, som borgerne har på Ro’s Torv, foretager de indkøb, men lige så vigtigt er det sociale samvær.

I 2016 kørte foreningen cirka 1.500 borgere til indkøb.

FAKTA

  • Roskilde Indkøbsbus modtager 350.000 kroner til køb af en brugt bus.
  • Roskilde Indkøbsbus består af 50 frivillige.
  • Borgerne betaler 40 kr. pr. gang, som går til vedligehold af bussen.
  • Roskilde Indkøbsbus har indtil nu delt en bus med Jyllinge/Ågerup Indkøbsbus.
Dato: 13. Marts 2017

Senest opdateret:

17. Marts 2017

Tilføj kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive vist på siden.
CAPTCHA
Dette spørgsmål er for at forhindre spam.