You are here

Ny FGU-direktør er ansat

Af Lise Hammershøj, Social, Job & Sundhed
Søren Elnebo Lau er ansat som direktør for den nye Forberedende Grunduddannelse, FGU, der etableres i et samarbejde mellem Høje-Taastrup, Greve, Lejre, Solrød og Roskilde Kommuner.

Det er en særdeles erfaren direktør, der skal stå for at forme den nye forberedende grunduddannelse, FGU, i de fem kommuner. Søren Elnebo Lau har et solidt afsæt i uddannelsesverdenen med over 20 års erfaring fra både produktionsskoler, erhvervsskoler og senest Ungdommens Uddannelsesvejledning:

-  Søren er en stærk personaleleder og meget erfaren med hensyn til udviklings- og forandringsprocesser. Samtidig er han vant til at være leder på flere matrikler. Det har vi alt sammen brug for i arbejdet med at etablere FGU-institutionen med hele fem skoler og et hovedsæde. Derudover har han gennem 25 år i uddannelsessektoren bibeholdt sin passion for undervisning og læring. Og ikke mindst brænder han for målgruppen. Det er kompetencer, som bestyrelsen sætter stor pris på, siger Jette Henning, bestyrelsesformand for FGU-institutionen i Høje-Taastrup, Greve, Lejre, Roskilde og Solrød Kommuner.

Søren kommer fra en stilling som centerleder for Ungdommens Uddannelsesvejledning Center Syd i Hvidovre, Brøndby og Ishøj, hvor han har været de seneste fire år:

-  Jeg er meget optaget af, at unge mennesker skal have de bedste muligheder for en god start i livet. Derfor har jeg lige fra de første beskrivelser af FGU haft lyst til at bidrage til, at det bliver et godt tilbud til de unge og til gavn for hele uddannelsessystemet, siger Søren Elnebo Lau, der glæder sig til at opbygge FGU sammen med de kompetente lærere og ledere fra produktionsskolerne og VUC.

Det var et enigt ansættelsesudvalg, der pegede på Søren Lau. Der var 14 ansøgere til stillingen. Søren Elnebo Lau tiltræder 1. januar 2019.

FGU kan gøre en forskel

Når det ikke lykkes den enkelte unge at komme i gang med en ungdomsuddannelse efter folkeskolen, er det vigtigt, at det er helt tydeligt for den enkelte, hvor der er hjælp at hente. Mange af de unge, som står uden uddannelse eller job, har brug for flere forskellige tilbud:

-  Med den nye Forberedende Grunduddannelse får vi langt bedre muligheder for at tilbyde de unge et forløb, der udvikler dem både fagligt, personligt og socialt, mener Søren Elnebo Lau.

Tidligere bestod området af mange forskellige grunduddannelser på produktionsskoler, erhvervsskoler, og VUC. Nu bliver alt samlet under en hat, som kan kombineres efter den unges behov. Samtidig får den unge hjælp til at finde det rigtige forløb i stedet for selv at skulle finde rundt i de mange muligheder.

De nye FGU-skoler åbner dørene efter sommerferien 2019 for de unge, der skal have støtte til at blive rustet til uddannelse eller job. Inden åbningen får FGU-institutionen Høje-Taastrup, Greve, Lejre, Roskilde og Solrød Kommuner også et mere mundret navn.

Om Søren Elnebo Lau

  • Stilling: Direktør for FGU-institutionen Høje-Taastrup, Greve, Lejre, Roskilde og Solrød Kommuner
  • Alder: 55 år
  • Uddannelse: Master i ledelse fra DPU/Århus Universitet samt CBS, certificeret NLP-konsulent, diplomuddannelse i ledelse, voksenunderviser mm.
  • Tidligere jobs: Uddannelseschef ved Erhvervsakademiet Nordsjælland, afdelingsleder i SOSU Vestsjælland, faglærer på Social- og Sundhedsskolen i Hillerød, ungdomsskolelærer på Herlev Ungdomsskole, værkstedsleder og underviser på produktionsskoler i både Hvidovre og Fløng.

FAKTA OM FGU

  • Den nye uddannelse, Forberedende Grunduddannelse, oprettes som led i reformen "Aftale om bedre veje til uddannelse og job". Der kommer FGU-institutioner i hele landet.
  • FGU's hovedsædet bliver placeret i Høje-Taastrup, men der kommer en skole i hver af de fem kommuner. Søren Elnebo Lau bliver leder af både hovedsædet og de fem skoler.
Dato: 21. December 2018

Senest opdateret:

18. Marts 2019