You are here

Nye regler om kontant- og uddannelseshjælp

Af Johanne Breum Jacobsen
Ændringerne stiller nye krav til, hvor længe du skal have boet i landet, og hvor meget arbejde, du skal have haft for at blive godkendt til kontant- eller uddannelseshjælp.

Fra 1. januar træder nye regler om kontant- og uddannelseshjælp i kraft. Reglerne betyder, at man fra årsskiftet skal have opholdt sig i Danmark, Færøerne eller Grønland i ni ud af de seneste ti år for at kunne modtage kontant- eller uddannelseshjælp. Samtidig skal man have haft, hvad der svarer til 2,5 års fuldtidsarbejde (4.810 løntimer) inden for de seneste ti år.

Lever man ikke op til begge krav, har man i stedet mulighed for at få selvforsørgelses- og hjemrejseydelse eller overgangsydelse. De nye regler gælder både for dig, der allerede modtager selvforsørgelses- og hjemrejseydelse eller overgangsydelse og dig, der søger om økonomisk hjælp fra det offentlige i det nye år.

Læs mere om mulighederne for at søge om kontant- eller uddannelseshjælp her, eller om selvforsørgelses- og hjemsendelsesydelse eller overgangsydelse her.

Dato: 18. December 2018

Senest opdateret:

19. December 2019