You are here

Nye retningslinjer åbner for indendørs besøg på plejecentre
Af Carina Deschler, Kommunikation
Fra torsdag den 2. juli kan der som udgangspunkt frit aflægges besøg på både ude- og indendørs arealer på kommunens plejehjem, i plejeboliger og på aflastningspladser samt sygehuse og klinikker.

Corona-pandemien har betydet store forandringer på landets plejehjem. Først blev der i marts lukket helt ned for besøgende, og siden maj har der været indført besøgsrestriktioner. Men fra 2. juli kan alle igen frit aflægge visit hos beboere på Roskilde Kommunes plejecentre.

-Det er dejligt, at der nu bliver åbnet for besøg på plejecentrene. Muligheden for flere besøg, men også besøg på mere kendte måder er en god måde at være med til at afhjælpe ensomhed blandt vores ældre medborgere, siger formand for Sundheds- og Omsorgsudvalget Morten Gjerskov.  

Udvalgsformanden lægger vægt på, at der fortsat vil være stort fokus på at forhindre smittekæder i at opstå. 

- Jeg vil gerne appellere til, at vi stadig hjælper hinanden med at passe på vores plejehjemsbeboere. Derfor skal vi stadig have fokus på at forebygge smitte, og vi skal passe på ikke at være for mange sammen på samme tid. Det er stadig en rigtig god ide at koordinere besøg med det plejecenter, hvor dine kære bor, så vi kan være med til at sikre, at der er plads nok til alle dem, der gerne vil komme på besøg, understreger Gjerskov. 

Fakta 

Det er stadig vigtigt at have fokus på at undgå smittespredning af COVID-19 blandt vores ældre og sårbare borgere. Derfor er der fortsat nogle forholdsregler, som de besøgene skal være opmærksomme på både ved besøg inde og ude:

  • Kom ikke hvis du er sløj
  • Besøg må ikke forgå på fællesarealer
  • Husk at holde min. 2 m afstand
  • Højst to gæster pr. besøg
  • Vask og sprit hænder – før og efter besøget
  • Rør kun der, hvor det er nødvendigt
  • ...Og fortsæt endelig med at sende blomster, skrive breve og facetime med beboerne, selvom besøg nu igen er mulige.
Dato: 01. Juli 2020

Senest opdateret:

15. September 2020