You are here

Nyt bibliotek og kulturhus i Viby

Af Lars Elmsted, Kommunikation, By, Kultur og Miljø
 • Marianne Fogtmann

  Fotograf: Marianne Fogtmann

 • Marianne Fogtmann

  Fotograf: Marianne Fogtmann

 • Nyt_bibliotek_og_kulturhus_i_Viby

  Fotograf: Marianne Fogtmann

 • Christensen_Co_Viby_Library_and_Culture_House

 • Christensen_Co_Viby_Library_and_Culture_House

Fredag kunne borgmester Tomas Breddam afsløre planerne for det nye bibliotek og kulturhus sammen med formand for Kultur- og Idrætsudvalget, Claus Larsen, formand for KulturCosmos, Rita Thorsen, samt repræsentanter for Viby Bibliotek og Ramsøegnens Lokalhistoriske Arkiv.

I dag ligger Viby Bibliotek og borgerservice i egne lokaler på Tofthøjvej, Ramsøegnens Lokalhistoriske Arkiv er placeret i Dåstrup og KulturCosmos har til huse i villaen Søndergade 13 og benytter Cosmoshallen og Pharmacosmosgrunden ved større arrangementer.

Ved opførelsen af det nye bibliotek- og kulturhus samles de tre funktioner under samme tag.

Tanken er, at huset skal være alle borgeres åbne mødested. I tilknytning til huset skabes der et nyt bytorv, en koncertsal og en café.

Navnet på det nye hus er endnu ikke besluttet. De nye beboere og brugere skal i den kommende tid finde den endelige betegnelse.

Vinderne af udbuddet for totalentreprisekonkurrencen er Team Skou Gruppen. Skou Gruppen danner hold med det anerkendte arkitektfirma Christensen & co (CCO) og Primus arkitekter samt det rådgivende ingeniørfirma Orbicon.

Dato: 07. Oktober 2019

Senest opdateret:

07. Oktober 2019