Plan- og Teknikudvalget: Nyt supermarked i Vindinge skal ligge syd for Børnehuset Hjortekær
Kommunen har fået en forespørgsel på at bygge en butik på op til 1200m² i Vindinge. To placeringer har været i spil, og borgerne har været meget engagerede i at diskutere fordele og ulemper. Plan- og Teknikudvalget har nu besluttet af pege på grunden syd for Børnehuset Hjortekær.

Med udsigt til 150 nye boliger i Vindinge Vest og yderligere 300 boliger i Vindinge Nord, giver det god mening også at skabe plads til en ny butik.

Men hvilken placering er bedst - nord eller syd for Børnehuset Hjortekær?

”Begge arealer har deres fordele og ulemper, så derfor har det været meget nyttigt, at borgerne i Vindinge har sikret, at vi fik alle argumenter på banen, inden vi går videre med en ny lokalplan og et kommuneplantillæg for området”, siger formand for Plan- og Teknikudvalget, Tomas Breddam.

Området nord for børnehuset er i dag delvist dækket af skov, og der er flere muligheder for aktiviteter, blandt andet fodbold, basketball og bmx. Kommer butikken der, kan det reducere de muligheder.
Området syd for børnehuset bruges ikke i dag, men her kommer butik og parkeringspladser til at fylde omtrent halvdelen af jordstykket, så der bliver mindre plads til andre formål. I begge tilfælde vil der blive adgang til butikken via Tunevej.

”Når vi læser de mange fine kommentarer fra borgerne er det klart, at der er mest, der peger på placeringen syd for Børnehuset Hjortekær. Det gælder også i forhold til trafikken, hvor der peges på, at tilkørselsforholdene vil være langt bedre, da Tunevej på dette sted er lige og med gode oversigtsforhold. Busholdepladsen vil også være placeret lige over for indgangen til butikken.
Men vi kan også se, at området nord for Hjortekær trænger til at få et løft, så det lægger vi i udvalget yderligere vægt på i vores indstilling til kommunens økonomiudvalg”, siger udvalgsformanden.

Plan og Udvikling
Afdeling Plan og Udvikling
Dato: 17. August 2018

17. August 2018

Supermarked i Vindinge

Det er for mig stadig en stor gåde hvorfor man vælger at presse et supermarked og nu er der snak om benzin stander eller benzin tank ind på det mindste område af de to mulige. Hvorfor man ikke placerer købmanden/supermarkedet ved indgangen til byen er stadig en uløst gåde, men det supermarked kommer nok om nogen år ! Hvorfor man ikke følger forvaltningens samt købmandens anvisning/ønske undrer også. Ussel mammon har før forplumret beslutninger og om det er gældende her, ved jeg ikke. Jeg har ladet mig høre, at man skal kunne køre rundt om et supermarkedet med lastbiler for aflevering af varer, da man ikke må bakke med lastbiler i området omkring supermarkedet. Dette vil formentligt betyde at de nærmeste naboer vil få megen støj og gener fra disse af- og pålæsninger fra tidlig morgen. Er der afsat plads til en vis respektafstand til omkringliggende naboer. Jeg kan læse at halvdelen af området skal bruges, men hvilken halvdel ? Jeg vil meget gerne, at de nærmeste naboer som man generer, kommer med i planlægning af placering og valg af køleanlæg (som jo skal køre hele døgnet), støjværn etc.

sv. Supermarked i Vindinge

Hej Henrik
Som forhøringen har vist, er der meget der skal tages hensyn til i planlægningen af en butik. Du nævner selv nogle af forholdende, som trafiksikkerhed og støjgener for naboer. I den kommende periode vil der blive udarbejdet et forslag til lokalplanen hvor de nærmere detaljer skal fastsættes. I den proces vil der naturligvis blive taget stort hensyn til de bekymringer og bemærkninger der er kommet i forbindelse med forhøringen. Lokalplanforslaget vil skulle i en offentlig høring, hvor der igen vil være mulighed for at komme med bemærkninger, som kan indarbejdes i den endelige plan.

Dennis Grønbæk Christensen
Erhvervsplanlægger

Supermarked i Vindinge

I begrunder Jeres valg .af syd for Børnehuset: " Nord for Børnehuset er i dag delvist dækket af skov, og der er flere muligheder for aktiviteter, blandt andet fodbold, basketball og bmx."
Jeg må bare sige, at jeg har boet her i 14 år og cykler forbi hver dag og det er meget sjældent, at dette skovområde bliver brugt. Selv efter de lavede BMX- bane er der ikke kommet flere folk til. Det står for det meste bare øde hen.
Jeg undrer mig også over at I ikke tager imod tilbud fra ejeren af de omkringliggende marker som ligger ved indkørslen til Vindinge ved Øde Hastrupvej.Her er der masser af plads, til p-pladser + naturlig indkørsel fra Vindingevej og ikke til gene for boligejere.
Det virker også ulogisk at I vil bruge området syd for børnehuset, da der er mindst plads der.?
Til sidst vil jeg bare høre om I selv har været herude og se forholdene?

Svar til Agi

Hej Agi
Hvis du har fulgt debatten med politikerne i udvalget på Facebook - Det sker i Vindinge - så virker det som om, at de er rigtigt godt inde i de lokale forhold.
Mvh Lars Elmsted, Roskilde Kommune