You are here

Nyt sygedagpengesystem forsinker sagsbehandling og udbetalinger
Af lisbethel
Det nye sygedagpengesystem vil på sigt gøre det mere enkelt for borgere og arbejdsgivere at få behandlet sygedagpengesager, men desværre giver det lige nu forsinkelser.

I de kommende måneder må du desværre forvente længere behandlingstid, ligesom udbetalinger også kan blive forsinkede. Det skyldes, at vores nye IT-system til udbetaling af sygedagpenge ikke er helt stabilt endnu. Det er i gang med at bliver trimmet og indarbejdet i driften. Andre kommuner, som også har fået det nye system, oplever desværre det samme. 

Virksomheder og borgere skal fortsætte med at bruge NemRefusion og MitSygefravær, og reglerne er uændrede.

Vi har været nødt til at lukke for telefoniske henvendelser til Ydelsens Team Sygedagpenge indtil videre, men du kan ringe til Informationscentret på telefon 4631 3000 og give besked om, at de skal kontakte dig, hvis Informationscentret ikke kan hjælpe med svar.

Når først det  nye system er indkørt og børnesygdommene er overstået, vil det blive mere enkelt og fleksibelt for borgere og arbejdsgivere at få behandlet sygedagpengesager. Det nye sygedagpengesystem henter mange informationer automatisk, og det mindsker risikoen for indtastningsfejl, men forudsætter samtidig korrekte oplysninger og stabilitet i andre systemer. Vi skriver her på roskilde.dk, når vi igen har mere normale tilstande på sygedagpengeområdet. 

 

Dato: 25. Juni 2020

Senest opdateret:

01. Juli 2020