You are here

Beboere på plejecentrene får nu også glæde af klippekortet
Af Lise Hammershøj, Social, Job & Sundhed
Den gode ordning med klippekortet, som vi kender fra hjemmeplejen breder sig nu til plejecentrene. Fremover får borgerne ½ times ekstra hjælp hver uge, som de selv bestemmer, hvordan skal bruges.

På plejecentrene kan borgerne se frem til ekstra tid, som de kan bruge til aktiviteter, der ligger ud over den eksisterende plejeindsats:

- Tanken med ordningen er at give borgerne muligheden for fortsat at gøre ting, der giver livskvalitet for dem. Klippene i kortet kan fx bruges til en tur i det fri, familiebesøg, oplæsning eller en biograftur forklarer Morten Gjerskov, formand for Sundheds- og Omsorgsudvalget, som ser frem til at høre, hvad borgerne vælger at bruge tiden fra klippekortet til.

Ligesom i klippekortsordningen i hjemmeplejen, vil borgere få mulighed for at bruge tiden ugentligt på mindre aktiviteter eller spare tiden op over tid til aktiviteter, der tager længere tid. Ordningen er sat i gang 1. juni. I resten af 2017 får borgerne i øvrigt 1 time hver uge i stedet for ½ time, fordi det årlige beløb fordeles over færre måneder end 12 måneder.

Det er Sundheds- og Ældreministeriet, der har fordelt puljen til klippekortsordning på landets plejecentre. Roskilde Kommune modtager årligt 5.746.000 kr.   

FAKTA

Alle plejehjemsbeboere i Roskilde Kommune tilbydes ca. en times ekstra hjælp og støtte om ugen i 2017 og ca. en halv times ekstra hjælp og støtte i 2018. (Forskellen i tid i 2017 og 2018 skyldes, at ordningen først er startet 1. juni i 2017, men kører i hele 2018 og derfor fordeles over flere måneder).

ØKONOMI

  • Med aftalen om finansloven for 2017 blev der afsat 380 mio. kr. årligt fra 2017 og frem til en klippekortsordning til ekstra hjælp til plejehjemsbeboere.

(Billedet er et modelfoto)

Dato: 16. Juni 2017

Senest opdateret:

26. Juni 2017

Tilføj kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive vist på siden.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.