Ringen bliver sluttet

Cyklisterne i Roskilde kan snart køre afskærmet fra biler på hele den såkaldte Ring 1. Det sidste stykke på sydsiden af Jernbanegade fra busterminalen til stationsforpladsen bliver nu til en egentlig cykelsti.

Det er Plan- og Teknikudvalget, der har frigivet de 1,1 mio. kr., der skal bruges til cykelstien.

"I dag har vi en afmærket cykelbane på strækningen, men der er sket uheld mellem bilister og cyklister - især fordi der også er parkerede biler ved det gamle posthus. Strækningen er den eneste på Ring 01, som ikke har cykelstier adskilt med kantsten og det råder vi bod på nu", siger formand for Plan- og Teknikudvalget, Tomas Breddam.

Ring 1 dækker Roskilde by med en sikker cykelmulighed langs Jernbanegade og ned til havnen via Kong Valdemars Vej mod øst og Byvolden - Sankt Clara Vej mod vest. Ud over dette er hele bymidten cykelvenlig via egentlige cykelstier og afmærkede cykelbaner.

På stykket fra busterminalen til stationsforpladsen er der parkering tilladt i maksimalt 15 minutter flere steder. Det forventes, at der nedlægges maksimalt 4 parkeringspladser i projektet, så der fortsat bevares minimum 2 pladser til af- og pålæsning.

Det endelige behov for p-pladser besluttes af kommunen efter en registrering af brugen af pladserne.

Den eksisterende handicapplads bevares eller flyttes til en anden plads i umiddelbar nærhed.

Arbejdet med cykelstien starter til efteråret.

Veje og Grønne områder
Afdeling Veje og Grønne områder