You are here

Roskilde Ældre Motions formand vinder årets frivilligpris

Af Johanne Breum Jacobsen, Social, Job & Sundhed
  • Formand for Sundheds- og Omsorgsudvalget, Morten Gjerskov, overrakte Frivilligprisen for 2018 til en overrasket, men glad formand for Roskilde Ældre Mortion, Ole Rasmussen

    Formand for Sundheds- og Omsorgsudvalget, Morten Gjerskov, overrakte Frivilligprisen for 2018 til en overrasket, men glad formand for Roskilde Ældre Motion, Ole Rasmussen.

Det var en overrasket og beskeden formand, der torsdag eftermiddag fik overrakt dette års frivilligpris. Ifølge Ole Rasmussen selv, modtager han prisen på vegne af alle foreningens frivillige, for som han selv siger: "Jeg er jo ikke noget uden dem".

Selvforsvar, styrketræning og stavgang. De er blandt de 28 aktiviteter, man kan være med til som medlem af Roskilde Ældre Motion. De mere end 2600 medlemmer, der alle er over 60, er hverken for gamle til at træde igennem på spinningcyklen eller prøve kræfter som gymnast. Motionen hjælper dem nemlig med at holde sig i gang, men det er ikke den eneste bedrift, der gør Roskilde Ældre Motions formand værdig til prisen:

- Kernen i Roskilde Ældre Motion er selvfølgelig, som navnet antyder, motion. Men det sociale samvær i form af en god snak eller en kop kaffe er af mindst lige så stor betydning. Og det er I også gode til. Dit engagement i Roskilde Ældre Motion, Ole, er et glimrende eksempel på, at den frivillige indsats gør en forskel. For byen og kommunen. For borgerne, siger formand for Sundheds og Omsorgsudvalget Morten Gjerskov i sin tale til Ole Rasmussen, der kort forinden var blevet afbrudt midt i et bestyrelsesmøde for at modtage prisen.

Opskriften på en frivillig forening

Det sociale aspekt ved foreningen er også noget, Ole Rasmussen selv vægter højt. Faktisk så højt, at det er et punkt på listen over hans succeskriterier:

-  Vi har fem ting, der er årsag til vores succes: Vi er frivillige, har decentral ledelse, et samarbejde med kommunen, gode motionsredskaber til de ældre, og at vi sikrer et socialt samvær i forbindelse med aktiviteterne. De fem ting er helt fundamentale for, at det lykkes, og det er jeg jævnligt rundt at fortælle i hele Danmark, siger Ole Rasmussen, der er den 7. vinder af Roskilde Kommunes frivilligpris.

Ud over en god portion anerkendelse, følger der et beløb på 5.000 kr. med prisen. Og selvom det er rart med et skulderklap, er der meget andet, der har været drivkraft for Ole Rasmussen, siden han som barn grundlagde en bordtennisklub i kælderen i barndomshjemmet. Engagementet for at gøre en indsats har han nemlig ikke fået fra fremmede:

-  Jeg kan ikke lade være! Og jeg tror, det hænger sammen med, at min gamle far selv var aktiv som frivillig. Jeg lyttede meget til, hvad han og de andre frivillige foretog sig, hvad de informerede hinanden om, hvordan de bakkede op om og hjalp hinanden. Så på den måde tror jeg, at min fars glæde ved frivilligt arbejde smittede af på mig, forklarer den stolte prisvinder.

Roskilde Ældre Motion har eksisteret siden 1991, og det er Ole Rasmussen, der som formand udpeger foreningens frivillige ledere og instruktører sammen med resten af bestyrelsen. Foreningen har aktiviteter for enhver smag, og de ældste motionister er tæt på 100 år.

FAKTA

Med den årlige frivilligpris ønsker Roskilde Kommune at:

  • motivere og højne interessen for frivilligt socialt arbejde
  • anerkende den frivillige sociale indsats
  • give et skulderklap til en person eller forening, der gør en særlig frivillig social indsats

Roskilde Ældre Motion

  • har det seneste år haft en høj medlemstilgang og havde ved årsskiftet et medlemstal på 2662.
  • er stiftet i 1991 og blev i 1997 en selvstædig forening med egen bestyrelse
  • medlemmerne er alle over 60 og bor i Roskilde Kommune
Dato: 11. Januar 2019

Senest opdateret:

11. Januar 2019