Roskilde Kommune ser med stor alvor på sag om mulige overgreb mod børn med handicap
Af Holger Petersen
Politiet har offentliggjort, at Retten i Roskilde onsdag morgen har en person i grundlovsforhør, som blandt andet sigtes for flere tilfælde af overgreb i sit arbejde som chauffør i et selskab, der leverer kørsel med børn med handicap for Roskilde Kommune.

Sagen efterforskes af Midt- og Vestsjællands Politi, og Roskilde Kommune er i tæt dialog med politiet. Kommunen har på nuværende tidspunkt ingen oplysning om, hvilke konkrete børn sagen handler om.

- Det er en sag, som helt forståeligt vil skabe utryghed hos forældre til børn med handicap. Det er en sag, vi tager dybt alvorligt. Vi kan desværre ikke sige så meget, fordi efterforskningen er i gang, lyder det fra kommunaldirektør i Roskilde Kommune, Henrik Kolind.

Hvis forældre til børn med handicap har konkrete bekymringer om deres barn relateret til denne sag, bør de kontakte politiet.

- Selvom vi ikke kan sige ret meget, har vi oprettet en hotline for forældre til børn med handicap, hvor de kan få hjælp og vejledning i forbindelse med denne sag, siger Henrik Kolind, kommunaldirektør i Roskilde Kommune.

Selskabet, som har den mistænkte ansat, har over for Roskilde Kommune bekræftet, at de har indhentet børneattester på alle medarbejdere.

Hotline til forældre til handicappede børn

Hotlinen bemandes af børnefaglige medarbejdere fra Roskilde Kommune, der kan give råd og vejledning til forældre, der måtte være bekymrede for deres børn i denne situation.

Hotlinen kan kontaktes i kommunens åbningstid på telefon 29 35 74 07.

Dato: 11. Marts 2020

11. Marts 2020