You are here

Roskilde Kommune er en sikker investering

Af Line Rieck
  • skousbo

    Landskabet i Skousbo tilbyder rammerne for, at nye beboere i Skousbo og “gamle” Viby-borgere sammen kan definere mange typer fællesskaber.

Roskilde Kommune er et godt sted at investere for private investorer, der vil bygge nyt - der er nemlig stor efterspørgsel på boliger i og omkring Danmarks første hovedstad, det viser en ny undersøgelse fra analysevirksomheden Exometric.

Roskilde Kommunes byråd er netop blevet præsenteret for en ny undersøgelse fortaget af analysevirksomheden Exometric, og udmeldingen er ikke til at tage fejl af - Roskilde Kommune er en sikker investering.

De boligsøgende har et rigtig godt øje til Roskilde Kommune og alene sidste år flyttede 808 nye personer til kommunen. Konklusionerne i den nye rapport fra Exometric peger på, at Roskilde Kommune med sin størrelse, og afstand til København vil fortsætte med at vokse de kommende år.

-   Det er meget positivt, at vi nu får bekræftet, at Roskilde Kommune er et attraktivt sted at investere. Vi arbejder lige nu på tværs af politiske udvalg for at sikre en ny boligpolitik i balance, så vi kan tilbyde forskellige boligtyper i hele kommunen. Derfor er det vigtigt, at vi får tiltrukket investorer, der har lyst til at bygge nye boliger i Roskilde Kommune, siger borgmester Joy Mogensen.

Kriseresistent område

Danmarks Statistik har i foråret 2017 offentliggjort en befolkningsfremskrivning i de danske kommuner, der viser en fortsat positiv udvikling for Roskilde Kommune på 3,6 procent frem mod 2021 og 4,5 procent frem mod 2023.

-  Spørger vi, hvor danskerne er på vej hen ved næste flytning, så ligger Roskilde Kommune højt og nok så interessant- højt over en længere periode. Roskilde Kommune har endda på det sidste øget sin relative placering og ligger nu i toppen af søgte områder, ikke blot i Københavnsområdet, men også set på landsplan. Dette forhold illustrerer, hvorfor det er Exometrics forventning, at Roskilde Kommune er et relativt kriseresistent område, forklarer Henrik Sørensen fra Exometric.

Roskilde Kommune skal i de kommende år påbegynde en række tiltag inden for byudvikling og områdeudvikling. I den forbindelse har Exometric gennemført en større analyse af Roskilde Kommune som helhed samt af et antal delvist nye udviklingsområder i kommunen.

Exometric er en uvildig rådgivnings- og analysevirksomhed, ejet af NRGi, som arbejder med analyser i fast ejendom for en række kommuner, institutionelle investorer samt andre interessenter inden for udvikling af fast ejendom og byudvikling.

Se summary for undersøgelsen

Dato: 19. April 2018

Senest opdateret:

18. Marts 2019