You are here

Særlig vejleder skal støtte de pårørende

Af Johanne Breum Jacobsen, Social, Job & Sundhed
En pårørendevejleder skal fremover stå til rådighed for pårørende i Roskilde Kommune, der har brug for hjælp, rådgivning og støtte.

Pårørende til svækkede ældre borgere skal støttes og have større kendskab til deres muligheder. Det er baggrunden for, at kommunen nu ansætter en såkaldt pårørendevejleder til at tage hånd om de pårørende:

-  Det kan være rigtig svært at være at pårørende til en nær slægtning, der er syg eller svækket. Med en pårørendevejleder får vi nu mulighed for at lave nogle aktiviteter, som er målrettet de pårørende, ligesom vi sikrer, at de pårørende altid, ved hvem de skal gå til. På den måde kan vi gøre det lettere for de pårørende at få den nødvendige vejledning og hjælp, fortæller Morten Gjerskov, formand for Sundheds- og Omsorgsudvalget.

Pårørendevejlederen skal bl.a. vise vej til kommunens tilbud og muligheder for pårørende. Derudover er det pårørendevejlederens opgave at afholde samtaler med pårørende, finde netværksgrupper med andre og afholde møder, der kan være til gavn for pårørende. Opgaverne kan også være at afholde kurser, der skal lære pårørende at passe godt på sig selv eller opsøge andre nye pårørende.

Vejlederen skal finansieres af et samlet beløb på knap 3,5 million, der er afsat i finansloven.

FAKTA

  • Roskilde Kommune modtager pengene som en del af finanslovsaftalen for 2018-2021 til at styrke indsatsen for pårørende til svækkede ældre.
  • Kommunen modtager 845.000 kr. i 2018 og derefter 862.000 kr. årligt.
  • Resterende midler bruges til at afholde aktiviteter som f.eks. undervisning for de pårørende
Dato: 06. November 2018

Senest opdateret:

18. Marts 2019